revistă online
ISSN 3008-2986 ISSN-L 2069-721X

Open Doors / Uși Deschise, la Galeria Anca Poterașu

Expo: 19.03 – 19.04.2022

Sâmbătă, 19 martie, între orele 13:00 – 19:00 la galeria Anca Poterașu va avea loc vernisajul expoziției Open Doors (Uși deschise). Asociația Română de Artă Contemporană și Galeria Anca Poterașu prezintă lucrări din portofoliul galeriei, selectate împreună cu publicul și vizitatorii, realizate de artiștii: Adelina Ivan, Aurora Király, Belu-Simion Făinaru, Decebal Scriba, Dragoș Bădiță, Iosif Király, Irina Botea Bucan, Iulian Bisericaru, Larisa Crunțeanu, Matei Bejenaru, Megan Dominescu, Nicu Ilfoveanu, Oana Coșug,Olivia Mihălțianu, Róbert Köteles, Sebastian Hosu, Zoltán Béla, Stoyan Dechev.

Expoziția este dedicată atât publicului fidel, cât și persoanelor care descoperă pentru prima dată spațiul galeriei de artă contemporană de pe strada Popa Soare 26, un loc de întâlnire și de conversație, cu atât mai necesar în contextul actual.

Între 19 martie – 19 aprilie 2022 vor fi pregătite evenimente speciale, talk-uri și după-amiezi de tururi ghidate.

În ultimii 2 ani, proiectul ARAC ART & RESIDENCY a dezvoltat scena de artă din România și a intermediat dialogul dintre artiști, curatori locali și internaționali printr-o serie de evenimente Insomnia Nights și 2 rezidențe artistice și curatoriale ce vor continua până în luna iunie.

În contextul actual Asociația Română de Artă Contemporană se alătură eforturilor de sprijinire a lucrătorilor de artă refugiați din Ucraina și pune la dispoziție spațiul de Rezidențe, Plantelor 58, pentru 2 persoane, sau a unei familii. Mai multe informații se găsesc aici.

Mulțumiri organizațiilor și editurilor: Revista ARTA, Dispozitiv Books & KAJET Journal, Editura IDEA, P+4 Publications by Institutul Prezentului, PUNCH, tranzit.ro/București, Revista Zepellin.

Partener: Corcova Roy & Dâmboviceanu

Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA .

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice.

Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021. Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro

RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.ro-cultura.ro

Sari la conținut