UrbanEye Film Festival #2

11–15 noiembrie 2015 @ cinema Elvira Popescu,București

A doua ediție a UrbanEye – primul festival de film din România despre oraș și viața urbană – le este dedicată prietenilor noștri, Cătălina Ioniță, cea fără de care acest festival nu ar fi existat, și Mihai Alexandru. 

urbaneye
Cinci zile de proiecții de filme însoțite de discuții cu regizorii și invitații speciali, ateliere, dezbateri și evenimente pentru copii, toate contribuind la conturarea percepției noastre asupra orașului și a felului în care îl locuim. De asemenea, festivalul este o ocazie unică de a vedea o serie de filme în premieră în România.

Ca și anul trecut, filmele din festival sunt împărțite în secțiuni care grupează tematic principalele subiecte ilustrate: Patrimoniu recent, Urbanizare, Micro Spații și Din viața arhitecților. Noutatea ediției a 2-a o reprezintă secțiunea Filme din competiție, dedicată anul acesta filmelor inspirate din realitatea românească.

sectiunea filme ro

Filmele proiectate în această secțiune au fost alese în urma unei competiții deschise la nivel internațional, iar cel mai bun dintre ele va primi premiul UrbanEye.

Proiecțiile anunțate promit o călătorie în jurul lumii, pe străzile celor mai aglomerate orașe, în interiorul unor clădiri-emblemă sau în casele unora dintre cei mai cunoscuți arhitecți contemporani.  Ediția 2015 îi aduce la București pe regizorii Eric Andrew Bednarski (Neon, 2014), Adam James Smith (The Land of Many Palaces, 2015), Francesca Molteni (Where Architects Live, 2014), Joe Gilbert (Streets in the Sky, 2015) și Nathan Eddy (The Absent Column, 2012). Publicul va avea ocazia să le adreseze întrebări după proiecții și să-i cunoască în cadrul unui eveniment de tip “meet the directors”, la care se alătură și Giorgio Scianca, cel care a creat cea mai mare bază de date de clipuri din filme în care apare arhitectul ca personaj.

Mai multe detalii la urbaneye.ro / FB event

UrbanEye este o platformă de idei care, pornind de la legătura dintre film și oraș, deschide discuția despre locurile în care trăim prin organizarea anuală a Festivalului de Film UrbanEye și a altor evenimente de-a lungul anului.

Concept și organizare: Asociația Arta în dialog
Sponsor: Hansen
Parteneri: Ordinul Arhitecților din România, Administraţia Fondului Cultural Naţional, Institutul Cultural Român, Institutul Francez, Cinema Elvira Popescu, Asociația VIRA, Asociația de-a arhitectura, Domnul de Rouă, The Plot, FabLab, The Trafalgar Pub
“UrbanEye – Despre oraş prin film“ este un proiect cultural co-finanţat de AFCN

 

Sari la conținut