Open Call: Noaptea Studiourilor de Arhitectură

The Institute lansează apelul de înscrieri pentru Noaptea Studiourilor de Arhitectură. În acest sens, studiourile de arhitectură din tot Bucureștiul sunt invitate să își deschidă porțile pentru colegi, prieteni și publicul larg, pentru a cunoaște oameni noi, a-și prezenta cele mai recente lucrări și a organiza evenimente și/sau întâlniri sociale, simultan, în sediile lor sau în spații conexe.

Noaptea Studiourilor de Arhitectură este un format original Romanian Design Week care se desfășoară timp de o noapte, în data de 30 mai. Studiourile care doresc să se înscrie pot completa următorul formular, până pe 15 aprilie. Condițiile de participare pot fi consultate aici.

Anul trecut evenimentul a avut loc pe 25 mai, iar printre participanți s-au numărat studiouri precum: Picktwo Studio, 441 Design Powerhouse & studio ae, MiSo Architects, Nod Makerspace, X Architecture & Engineering, Quadratum Architecture, Corvin Cristian Studio, Plusminus Arhitectura, AIM Studio, Zeppelin, Inedit Works, Metapolis, Monocrom, Citrus și Workroom Architecture și altele.

Tema festivalului Romanian Design Week 2024: Unlock the City

Ediția din 2024 a Romanian Design Week își propune să investigheze metodele prin care creativitatea și inovația pot modela orașele de mâine și să contribuie totodată la explorarea Bucureștiului și la descoperirea potențialului și a straturilor acestuia, a spațiilor creative din oraș și a organizațiilor sau proiectelor culturale care le animă și definesc.

Ediția invită bucureștenii să descopere specificul creativ al unor zone din oraș, să descopere proiecte de design inedite și abordări multisicplinare, dar și să contribuie la definirea unor spații de dialog, demonstrând astfel importanța proceselor de imaginare colectivă și de co-creare a unui oraș mai prietenos.

Tema generală a festivalului RDW2024 dorește să contribuie la reconectarea bucureștenilor la oraș și mai ales la comunitățile acestuia, redescoperite de această dată din perspectiva potențialului industriilor creative locale.

Mai multe detalii pe romaniandesignweek.ro

Romanian Design Week este un proiect The Institute.
Prezentat de: UniCredit Bank
Cu sprijinul: Primăriei Municipiului București, prin ARCUB, Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti
Parteneri: IQOS, Purcari, Cemacon, Kozel, Globalworth
Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii
Partener cultural: Institutul Cultural Român
Echipa de creație: Radu Manelici, Claudia Draghia, Sebastian Pren & Policromic
Design expozițional: Attila Kim Architects

Sari la conținut