Human Ecology – Transformarea închisorii Chilia într-un simbol al reformării sistemului penitenciar

Conferință – 29 iunie 2016, ora 11 @ Sala Dalles, București

Administrația Națională a Penitenciarelor vă invită la Conferinţa „Human Ecology – Transformarea unei închisori emblematice a terorii comuniste din anii ‘50, Chilia, într-un simbol al reformării sistemului penitenciar românesc, reformare bazată pe natură”. Evenimentul va avea loc miercuri, 29 iunie 2016, între orele 11:00 – 14:00, la Sala Dalles, în cadrul Expoziţiei „Romania powered by nature”.

Conferința face parte din seria de evenimente organizate în cadrul proiectului «Stabilirea unui mecanism ecologic de reintegrare socială a deținuților», care au drept scop identificarea de soluții moderne, eficiente și, pe cât este posibil, personalizate, de a sprijini foștii deținuți să se reintegreze. De asemenea, ne propunem să stimulăm dezbaterea cu privire la atitudinea societății față de dificultățile deținuților cu grad scăzut de educație sau aflați în diferite alte situații defavorizante, care le fac reintegrarea dificilă.

Proiectul «Stabilirea unui mecanism ecologic de reintegrare socială a deținuților» este derulat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, împreună cu Kriminalomsorgen-Region Sør (Serviciile Penitenciare din Regiunea de Sud, Norvegia), Penitenciarul Tulcea şi consorţiul format din Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23 şi Asociaţia Romano ButiQ, și finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009 – 2014.

Prin participarea la proiect, deținuții din Penitenciarul Tulcea, secţia Chilia, pot dobândi abilități de reinserție socială, prin instruirea în meserii de nișă, meserii ecologice (construcție de case, tâmplărie, agricultură eco, împletituri de papură/răchită și olărit), care să le ofere un avantaj competitiv pe piaţa muncii. În paralel, proiectul își propune să sensibilizeze opinia publică cu privire la dificultățile întâmpinate de foștii deținuți în cursul reintegrării în societate și la opțiunile acestora de a-și construi o viață decentă.

Sari la conținut