Newsletter zeppelin

email:

nume:

Noutati

promo

Expozitia “I sogni della pietra”

Perioada: 19-23 mai 2012

Galeria Galateca a Bibliotecii Centrale Universitare « Carol I »

Vernisaj: sambata, 19 mai, ora 20.00. Expozitia va fi deschisa in cursul noptii de 19 mai, in cadrul evenimentului Noptea Alba a Muzeelor din Bucuresti.

 

Andrei si Alina Maria Margulescu va invita sa explorati prin fotografie contrastul si afinitatile atemporale din piatra, imaginate de arhitectul Alexandru Beldiman pe colinele Dragasanilor, si efemerul matasii care aspira sa devina marmura alba in creatia vestimentara realizata la Milano de Alina Maria Margulescu. 

“Am mizat pe un contrast care sa valorizeze reciproc atat arhitectura, cat si designul vestimentar. Ne-am gandit ca pe de o parte piatra arhaica, atemporala, arida si geometrica a proiectului cramei poate fi pusa alaturi fotografic de o creatie alba, organica, sofisticata, textila, pretioasa. Aceasta din urma, inserata printre imaginile cramei, le activeaza si le locuieste prin vibratia sa.
 
Fara aceasta componenta spatiile din piatra ar ramane pustii si izolate intr-o abstractie pura. Perceput invers, fundalul arhitectural majoritar ii furnizeaza discursului vestimentar un spatiu rarefiat, sublimant, care prin rigoare si atemporalitate ancoreaza cel putin partial creativitatea volatila a modei intr-un sol mai stabil.
 
Arhitectura capata viata, moda capata un influx de perenitate, iar matasea rochiei incepe sa capete valentele unei antice marmuri albe. Piatra si visele ei, atemporalitate si creativitate, un imaginar arhaic mediteranean comun. Titlul in italiana interpreteaza o posibila origine comuna, antica si mediteraneana a unor conotatii din proiectele fotografiate, dar si un imaginar al metafizicii picturale italiene. Nu in ultimul rand, titlul este un omagiu personal adus Italiei, locul creatiei si realizarii rochiei din fotografii. Ideea expozitiei nu este proiectata complet, am dorit sa punem alaturi doua discursuri creand o relatie minimala intre acestea si lasandu-le sa interactioneze liber, diluand granitele disciplinare, rezonand cu referintele personale ale fiecarui vizitator.”
 
Imaginile de arhitectura reprezinta detalii al cramei realizate in cadrul ansamblului viticol Avincis, Dobrusa – Dragasani. 
Proiectele de arhitectura si amenajare peisagera: BBM Grup (Alexandru Beldiman, Doina Butica, Moise Mathe)
Autor al ansamblului: arh. Alexandru Beldiman
Coautori crama: arh. Georgiana Albita, arh. Alexandru Beldiman, arh. Doina Butica, arh. Dan Butica
Imaginile de moda reprezinta o rochie creata si realizata de Alina Maria Margulescu in Milano la Accademia di Belle Arti di Brera si prezentata public in cadrul evenimentelor “Milano Fashion Week”, septembrie 2011, sub patronajul “Casei Nationale a Modei” din Italia.
 
Eveniment sustinut de Zeppelin si SC Avincis Vinuri SRL.

Andrei Margulescu: arhitect practicant, fotograf de arhitectura, doctorand si cadru didactic al Universitatii de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” Bucuresti.

 
Alina Maria Margulescu: designer vestimentar avand ca pregatire de specialitate: UNARTE Bucuresti si Accademia di Belle Arti di Brera, Milano.
Revista zeppelin

Număr curent
Din urmă
Concursuri Abonează-te
Serile zeppelin

Din urmă
Programe culturale

Expoziţii și conferinţe
Urban Report
Connected
Creative Factories
Intervenţii Urbane
Magic blocks
Cărţi și publicaţii
Atelierul de arhitectură

Proiecte recente
Echipa
Shop

Reviste
Abonamente
Cărţi
Alte produse
A.N.P.C.
Echipaj

Despre zeppelin Contact