Made Expo 2021

Un garaj devine ospitalier. Two by Two coffee & vintage

O casă de colț ce prinde o a doua viață. La început a fost parterul înalt cu un magazin de obiecte și accesorii realizate de designeri români. Au rămas grădina și demisolul, în legătură (aproape) directă cu strada.

Text: Ștefan Păvăluță 
Foto: Vlad Albu

Cafeneaua și magazinul de haine vintage transformă un fost garaj auto, poziționat perpendicular pe stradă și deschis pe toată lățimea într-o “cameră” la care ai acces din stradă. Planul general este compus din diferite camere, conectate între ele.

Rampa auto devine acces și gradenă, o oglindă a spațiului interior.

 

01

 

În procesul de design am continuat cu masa comună, elementul-cheie de la TwoMinutes coffee shop și am gravitat cu restul de piese lipsă în jurul ei. În acest scenariu, blatul principal nu are limite echivalente ,ci determină diferite zone de depărtare și apropiere unde clienții pot interacționa între ei sau cu barista, fiind accesibil pe ambele părți.

 

12

 

Această zonă este întregită de alte spații de șezut pentru clienți și câteva inserții de mobilier pentru susținerea funcțiunii de coffeeshop. Mobilierul este realizat din lemn masiv, cu un design orientat mai mult către detaliu decât către suprafețe vizibile. Imaginea generală a cafenelei este echilibrată de diferitele elemente și detalii vizuale – corpuri de iluminat, produse de vânzare, pahare, ustensile, meniu și nu în ultimul rând un basorelief făcut de Cristian Frone, special pentru TwobyTwo.

 

 

Restul de camere sunt configurate complementar spațiului principal – băi, depozitare, separeu cu magazinul de haine vintage. Grădina devine “spațiul” comun al casei,  un mediator al tuturor funcțiunilor prezente în imobil. Zona de stat preia aceeași intenție din interior și determină zone mai înguste, mai late după vegetația existentă și apropierea sau depărtarea față de casă.

plan final

Arhitectură de detaliu. Spațiul interior cu gradena și grădina devin o „bucătărie” a străzii, deschisă doi câte doi către trotuar.

 

Info & credite

 

Program:
Birou/Arhitect:
Echipa:
Autor(i) text:
Țară:
Oraș/Alt loc:
BIBLIOTECA
DE PROIECTE

 

Loc: Strada Locotenent Aviator Șerban Petrescu 1, București
Autori: arh. Ana Maria Oancea, arh.Stefan Pavaluta
Basorelief interior: Cristian Frone
Foto: Vlad Albu
Mobilier interior: Bogdan Petru
Banca exterior: Kunst Atelier

Articol coneex:

Arhitectură de buzunar. Pandapanda: Two Minutes Coffee Shop, București

 

Sari la conținut