concert regal caritabil - top

revistă online
ISSN 3008-2986 ISSN-L 2069-721X

The Challenge Academy 8: Inteligența Artificială & Antreprenoriatul în Arhitectură

S-a lansat a 8-a ediție The Challenge Academy. Programul educațional aduce în fiecare an cursuri și workshopuri relevante pentru dezvoltarea studenților arhitecți, iar în acest an se adresează atât lor, cât și arhitecților și designerilor.

Tema ediției e dedicată Inteligenței Artificiale și Antreprenoriatului în Arhitectură. The Challenge Academy 8 cuprinde o serie de workshopuri pe acest subiect, alături de cursul de Archicad & Adobe Suite, esențiale pentru studenți încă din prima ediție, adaptându-se nevoilor lor. Începând cu această ediție, programul se adresează atât studenților, cât si profesioniștilor din domeniul designului și arhitecturii.

La Workshopul de Inteligenţă Artificială în Arhitectură, coordonat de Andrei Cumpănășoiu, participanții vor studia cum pot construi concepte cu tool-uri care integrează AI-ul şi cum pot scrie prompt-uri care să le salveze timp în procesul de proiectare. Se va lucra în Krea, Midjourney, Chat Gpt și MNML. Acest workshop are integrat un mini-concurs de tip hackathon, de scriere de prompturi, pentru generarea conceptului unui spațiu cerut prin temă.

Workshopul de Management de Proiect al Andreei Nistor este un crash course despre managementul așteptărilor și relațiilor cu toți stakeholderii din proiect, bugetare, contractare și modalități de planificare a lucrului în echipă.

Workshopul de business coordonat de Armina Popeanu are ca scop oferirea instrumentelor fundamentale, cunoștințelor de business și strategiilor necesare pentru a începe și a conduce eficient propriile practici arhitecturale. Printr-o combinație de teorie și practică, studenții și tinerii antreprenori vor învăța cum să îmbine procesele creative cu perspicacitatea de business, culminând într-o provocare reală pentru a-și testa abilitățile.

Cursul de programe 3D a fost întotdeauna o componentă solidă în programa TCA și a avut rolul de a oferi studenţilor competenţele pentru punerea în operă a conceptelor lor. Anul acesta, participanții vor continua cu Archicad și Adobe Suite, într-un program pregătit de Zoran Popovici, arhitect și Virtual Storyteller, cu care organizatorii colaborează încă din prima ediție.

 

 

Proiectul este susținut de Ordinul Arhitecților din România, prin Timbrul de Arhitectură și are ca parteneri BCR și Nod makerspace. Înscrierea se face pe site-ul www.challengeacademy.ro, iar programul se desfășoară în perioada noiembrie 2024 – februarie 2025.

Sari la conținut