Rockwool - fabricat in Romania

Revista zeppelin | număr #81

 

Sumarul Revistei 81

editorial
16 casute, cofrete, cascarabete, politai, bodigarji, noi si ale noastre / Constantin Goagea

public: Snøhetta
18 un aisberg in oras / Echipa norvegiana Snøhetta, castigatoarea Premiului Mies van der Rohe in 2009, a imaginat volumetria Operei din Oslo ca pe un relief artificial ce poate fi escaladat si folosit drept spatiu public reprezentativ. 

Un aisberg in oras

Post de: Carmen Popescu

Castigatoarea Premiului Mies van der Rohe in 2009, echipa norvegiana Snøhetta a imaginat volumetria Operei din Oslo ca pe un relief  artificial ce poate fi escaladat si folosit drept spatiu public reprezentativ. 

In 2000, arhitectii norvegieni de la Snøhetta, cunoscuti la acea vreme pentru proiectul noii biblioteci din Alexandria, castigau concursul international pentru cladirea Operei din Oslo.

Editorial: Casute, cofrete, cascarabete, politai, bodigarji, noi si ale noastre

Post de: Constantin Goagea

Nu demult, in octombrie anul trecut, s-a inaugurat Monumentul Holocaustului din Bucuresti. Peter Jacobi, sculptor de origine romana, care traieste in Germania actualmente, a adus un concept arhitectural interesant in aceasta lucrare. Situl e aproape gol, predomina senzatia de disparitie si locul te infioara de la primul contact. Un buncar de beton aparent, cu o expresivitate puternica este ingropat in pamant si se ajunge la el coborand nistre trepte.

#81
Februarie 2010
Sari la conținut