Rockwool - fabricat in Romania

Revista zeppelin | număr #74

 

Sumarul Revistei 74

editorial
:spatiul (non)public. aproape un manifest / constantin goagea

dosar: allford hall monaghan morris
:4 proiecte de locuri publice 

Non-spatiul public

Post de: Constantin Goagea

Supus unor gesturi brutale sau inutile, spatiul public la romani devine inutilizabil, confuzant, caraghios. Imaginea locurilor care ne reprezinta sau in care ne intalnim, in care ar trebui sa avem sansa de a crea comunitate, trebuie imbunatatita.

ANTONIO JIMENEZ TORRECILLAS: Centrul Jose Guerrero din Granada

Post de: Alberto Campo Baeza

O constructie mica a aparut vizavi de minunata catedrala a Granadei – poate cea mai frumoasa catedrala din Andaluzia – ca un mic David in fata unui imens Goliat. Pe langa faptul ca arhitectura acestei constructii reprezinta o provocare reala pentru catedrala, ea are la baza respectul si admiratia fata de constructiile istorice.

Allford Hall Monaghan Morris – Centrul medical din zona Kentish Town

Post de: AHMM

Centrul medical din zona Kentish Town (KTHC) este o cladire noua din centrul Londrei, care adaposteste o gama larga de facilitati medicale si cabinete de medicina generala. 

Editorial: Spatiul (non) public (aproape un manifest)

Post de: Constantin Goagea

De curand, MNAC si Ambasada Regatului Tarilor De Jos au organizat o conferinta-dezbatere despre spatiul public, Justin Baroncea a prezentat la zeppelin cazul spatiilor publice ale Barcelonei si a facut paralele cu Bucurestiul, eu insumi am vorbit despre lucrul acesta in cadrul conferintelor Revival of the Fittest organizat de Hydrasociety.

#74
Mai 2009
Sari la conținut