concert regal caritabil - top

revistă online
ISSN 3008-2986 ISSN-L 2069-721X

Artă și ecologie la malul mării: Adrian Preda – între wildlife și capitalocen

Adrian Preda (n. 1985) trăiește și lucrează în București. A absolvit UNARTE – București: în 2008 licența la secția Grafică, în 2010 masteratul iar în 2023 doctoratul în arte vizuale. Principala sa preocupare artistică este legătura dintre om și celelalte specii ale regnului animal, relație esențială pentru dezvoltarea „animalului uman”, de la crearea uneltelor și armelor de vânătoare până la manifestările spirituale și artistice.

De vorbă cu Andrei Șerbescu, arhitect și curator al secțiunii de arhitectură a RDW

„Dacă am putea privi orașul prin prisma plusurilor pe care le are, am putea contura mai bine bogăția și specificul Bucureștiului și ne-am preocupa să le protejăm și să le punem în valoare”

Ce șanse are design-ul. Discuție cu Norbert Petrovici despre bunuri intermediare și finite, (dez)echilibru și start-up-urile locale

Reporter: Ștefan Ghenciulescu
Foto fabrici: Marius Vasile

Introducere. Trei discuții despre design, industrie și strategii

Orașul deschis. O conversație la feminin cu Doina Petrescu

Doina Petrescu predă la Facultatea de Arhitectură din cadrul University of Sheffield și, împreună cu Constantin Petcou, a fondat Atelier d’Architecture Autogérée, o asociație-platformă la intersecția dintre arhitectură, planificare urbană participativă, activism și dispozitiv de adresare a problemelor societale prin activarea participativă a unor spații nefolosite.

80 Subversiv – un colaj cinematic în facultățile din Cluj. Interviu cu Ioana Păun

Trei lucrări video, care combină mărturii contestatare cu imagini din anii ’80, au fost realizate de cineastul franco-american Jean Christophe Couet, regizoarea Ioana Păun și casa de producție Numa Film.

Nominalizare EU Mies Award: „Pepiniera. 1306 plante pentru Timișoara”

În 2023, Timișoara a fost capitală culturală europeană. Programul a avut mai multe componente principale, printre care și „Locuri” – legat de spațiile orașului –, noi și vechi, regenerare urbană, punerea în discuție a viitorului urban. Una dintre intervențiile principale ale acestui capitol, dar, de fapt, a întregului program a fost Pepiniera

Cu Adrian Dohotaru, despre „Culoarul verde-albastru al Someșului” și revitalizarea fostei platforme Carbochim

Adrian Dohotaru, președintele Asociației Societate Organizată Sustenabil SOS, ne-a vorbit despre „Someșul nostru” și culoarul verde-albastru al Someșului – un coridor velo-pietonal ce va lega (în primă fază) localitățile Gilău, Florești, Cluj și Apahida

Cu Willy Prager și Iva Sveshtarova despre Rușine și Fericire la Iridescent

Performerii bulgari Willy Prager și Iva Sveshtarova vor fi pe covorul de dans de la Centrul Național al Dansului București în cadrul festivalului Iridescent

ECOLOGIILE GRIJII ȘI ÎNGRIJIRII – o colaborare amplă între artiști, arhitecți și horticultori

…fundamentează o expoziție de mari dimensiuni, împărțită între trei galerii bucureștene: 32 de artiști care expun, în luna septembrie, la Strata, Mobius și Leilei.

Cu Arsenie Boca pe litoral, și viața lui de apoi printre noi

Dialoguri la Eforie Colorat. Alexandru Solomon: „Cred că figura lui Arsenie Boca răspunde unor nevoi care au devenit acute în societatea de azi, covârșită de tot felul de temeri, de la apocalipsa climatică, la posibilitatea unui război mondial”.

Câștigătorii competiției Legnica Jewellery Festival SILVER – la ROJW Chișinău

Eveniment principal al festivalului Legnica Jewellery Festival SILVER, care se desfășoară din 1979 în Polonia, competiția internațională de bijuterie contemporană este organizată de Gallery of Art in Legnica. Câștigătorii celei de-a 31-a ediții, cu tema QUALITY, anunțați în cadrul Festivalului din mai 2023, vor fi prezenți la ediția specială Romanian Jewelry Week din Chișinău.

Ilina Schileru. Post-american dream în Orașul Îngerilor

Probabil cea mai faimoasă dintre iluziile omenirii, visul american, traversează decade, împrumutând simbolurile vremurilor, de la promisiunea șaizecistă a oportunităților economice nelimitate, șanse egale și mobilitate socială, spre variante contemporane, modelate de valuri de migrație, furtuni geopolitice sau salturi tehnologice.

Sari la conținut