Open call pentru artistele independente din Timișoara

Până pe 12 decembrie, artistele independente din Timișoara își pot înscrie portofoliile pe platforma multimedia digitală timisoara.femmedigitale.ro, ce își propune să creeze un nucleu de susținere a artistelor independente, să ofere o bună oportunitate pentru a face cunoscute întregii comunități munca acestora și să funcționeze ca o platformă de promovare a evenimentelor culturale.

Pentru înscriere, sunt necesare următoarele informații: o scurtă biografie a fiecărei artiste, alături de o poză personală de profil, 5 – 10 imagini personale, de portofoliu sau în lucru (max 4 MB fiecare) și link-uri către portofoliul online, paginile de social media și, eventual, un portofoliu video. Aplicațiile pot fi trimise la adresa contact@femmedigitale.ro

Platforma multimedia www.femmedigitale.ro a fost realizată în cadrul Femme monumentale. Femme végétale, derulat în Brașov în perioada septembrie – noiembrie 2022 de Asociația Developing Art, inițiat de Madira în parteneriat cu I Dance You. Demersul și-a propus să fie o inițiativă de susținere, exprimare și angrenare socială creat și implementat exclusiv de artiste și să deschidă o discuție despre contextul cultural, social și profesional actual și schimbările pe care acesta le determină în viața femeilor.

 

 

Proiectul a adus în Timișoara 5 ateliere-laborator trans-disciplinare intensive pentru profesioniste locale, 6 ateliere de dans contemporan, poezie vie, pictură în mișcare deschise publicului larg feminin, cu artistele Negru Virginia, Anamaria Guguian, Irina Marinescu, Oana Băluță, Ana Drăgan și Alexandra Gîrbea și un performance despre burnout.

Iar, la încheierea demersului, artistele independente din Timișoara sunt invitate să se alăture inițiativei de mapare și de promovare de pe platforma https://timisoara.femmedigitale.ro

Femme expérimentale este un proiect derulat de Developing Art, inițiat de Madira în parteneriat cu I Dance You și finanțat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte
Parteneri: Unfold Motion, Concentric Projects.

Developing Art este o asociație culturală dedicată facilitării proceselor artistice către public și îmbunătățirii relației dintre artiști și public. DA a dezvoltat și coordonat un număr de proiecte culturale interdisciplinare care au ca priorități dansul contemporan, mixed media, educație și cercetare și arte vizuale. Co-fondatoarele și membrii asociației sunt activi pe scena de artă contemporană, bucurându-se de colaborări atât naționale cât și internaționale.

Madira – casa mamelor care și-au asumat rolul de creatoare și în afara spațiului domestic – este un cadru sigur de susținere, mișcare și de incubare profesională a mamelor (singure) artiste independente prin rezidențe de luat s p a ț i u în Schei, Brașov.

I Dance You este un proiect de comunitate inițiat în Brașov în 2017 de către artista independentă Anamaria Guguian. I Dance You promovează dansul ca pe o practică terapeutică dar și ca pe o formă de artă menită să exprime, să problematizeze și să fascineze. Proiectul propune ateliere de dans pentru adulți și copii, performance-uri, intervenții în spațiul public sau evenimente de comunitate.

Unfold Motion este cel mai important reper local în materie de dans contemporan din Timișoara și zona de vest a țării. Asociația este implicată activ pe scena culturală timișoreană, contribuind prin proiectele inițiate la consolidarea rețelei cultural-artistice a orașului și căutând să ofere experiențe culturale cât mai vaste publicului aflat într-o continuă formare.

Concentric Projects Timișoara are scopul principal de a susține creația coregrafică românească și de a sprijini colaborările artistice interdisciplinare precum și dezvoltarea de noi audiențe. În egală măsură, Alexandra Gîrbea, inițiatoarea Concentric Projects, își propune să sprijine eforturile de diversificare a ofertei culturale locale timișorene. Împreună cu AREAL și IndieBox au derulat în 2022 DANS TM- o platformă colectivă pentru dans în premisa deschiderii în viitor a unui nou spațiu de dans contemporan la Timișoara.

 

Sari la conținut