Rockwool - fabricat in Romania

Highlights Romanian Jewelry Week 4.0 – trei expo colective

Peste 230 de designeri, școli, asociații și colective din peste 30 țări din întreaga lume fac parte din selecția ROJW 2023, propunând mii de creații de bijuterie de autor din România, UK, SUA, Australia, Franța, Kuwait, Cehia, Lituania, Italia, Grecia, Mexic, Lituania, Israel, Ucraina, Belgia și multe altele.

Ediția din acest an, care se va desfășura între 4 și 8 octombrie 2023 la Biblioteca Națională a României, a inclus deja două alte evenimente în cadrul ISHO Timișoara, parte din programul Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023, precum și prima ediție a evenimentului la Chișinău în cadrul Muzeului Național de Istorie a Moldovei.

Text: Alexandra Bujeniță

Expoziția centrală se va deschide miercuri, 4 octombrie, la ora 18.30, la Biblioteca Națională a României și va fi completată de opt expoziții colective, școli și asociații internaționale de renume: Slovenian Jewelry Week, Plus One Collective, Legnica Silver Festival Polonia, ArtsThread în colaborare cu Gucci, One and Three Collective, Precious Collective și The Sense of Beauty Gallery, precum și colectivul de câștigători ai concursului Timeless Jewelry organizat de Muzeul Național de Artă Brașov.

Am ales trei expoziții colective din cele opt prezente la Romanian Jewelry Week 4.0 și selecția de designeri participanți:

The Sense of Beauty Gallery

THE SENSE OF BEAUTY este o galerie digitală de bijuterie contemporană fondată în Olanda pentru a susține designerii independenți. Oferă o gamă atent curatoriată de bijuterii realizate manual, selectate pentru a inspira emoții și a sărbători autentiticitatea.

Galeria de bijuterie contemporană THE SENSE OF BEAUTY lucrează cu artiști din întreaga lume, onorând legătura dintre o femeie și garderoba ei de bijuterii prin viziune și creativitate. Aceasta își propune să promoveze valorile artizanilor săi construite pe pilonii vechi de îndemânare, măiestrie și calitate și să-i încurajeze să rămână concentrați asupra activității lor creative, oferindu-le o platformă internațională de bijuterie contemporană pentru a fi văzute, descoperite și, în cele din urmă, achiziționate.

 

 

The Sense of Beauty Gallery designeri participanți la Romanian Jewelry Week 4.0:

Raluca Buzura- Romania, Dolly Boucoyannis – Grecia, Maria Psarinou – Grecia, Theodora D. Grecia

Slovenian Jewelry Week

În 2022, a avut loc prima ediție Slovenian Jewelry Week – un proiect pilot. Scopul a fost să aducă împreună și să prezinte publicului larg designeri autohtoni de bijuterii contemporane. În 2023, un punct culminant al SJW 2023 a fost expoziția a peste 100 de designeri de bijuterie contemporană sloveni și internaționali. Jumătate dintre designerii de bijuterii contemporană participanți au venit din toată Slovenia, cealaltă jumătate din toată lumea, din țări precum Argentina, Mexic, SUA, Vietnam, Japonia, China, Iran, Israel, Georgia, Moldova, Australia, Marea Britanie, Țările de Jos, Belgia, Finlanda, Norvegia, Cehia, Polonia, Germania, Spania, Italia, Portugalia, Grecia, Slovacia, Serbia, Macedonia de Nord, Bosnia și Herțegovina și zece designeri selectați de la Romanian Jewelry Week.

 

 

Slovenian Jewelry Week – designeri participanți la Romanian Jewelry Week 4.0:

Aleksandra Atanasovski, Arijana Gadzijev, Dalija Sega, Huberto Široka, Jana Mršnik, Maja Licul, Martina Loncar, Martina Obid Mlakar, Ursula Rihtar

 

Legnica Jewellery Festival SILVER

Festivalul Legnica SILVER este unul dintre cele mai mari evenimente din Europa de bijuterie contemporană. Cel mai important eveniment al Festivalului este Concursul Internațional de Bijuterie care adună în fiecare an câteva sute de lucrări ale artiștilor din întreaga lume. Premierea și calificarea lucrărilor pentru expoziție este decisă de un juriu internațional format din artiști renumiți, profesori, critici, experți și colecționari de bijuterii. În fiecare an, competiția se desfășoară sub un titlu diferit care se referă la probleme importante și universale din sferele artei, culturii, sociologiei sau mass-media înțelese pe scară largă.

 

 

Legnica Jewellery Festival SILVER – designeri participanți la Romanian Jewelry Week 4.0:

Youjin Um – South Korea, Iris Hummer – Austria, Susanne Hammer – Austria/Germany, Tadeusz Jaśkowiak –Poland, Christina Karababa – Greece, Sharareh Aghaei – Iran/Germany, Teresa Dantas – Portugal, Magdalena Szadkowska – Poland, Marcin Bogusław – Poland, Arek Wolski – Poland, Michalina Owczarek-Siwak – Poland, Zhipeng Wang – China, Magdalena Bajer – Poland, Jana Matchatova – Slovakia, Mira Kim South Korea, Slava Tchórzewska Poland, Kristýna Španihelová – Czech Republic

 

Romanian Jewelry Week 4.0 va face și un tur la bijuteriei contemporane în alte 4 spații culturale din București: Muzeul Național al Literaturii Române – expoziția Bijuteria și Literatura (Tincal lab, Portugalia) , AlbAlb – Romanian Jewelry Focus, Muzeul Național Cotroceni și Assamblage Jewelry Gallery. Programul special Romanian Jewelry Week va include în acest an și o serie de workshop-uri și conferințe, susținute de profesori, designeri, curatori și profesioniști din întreaga lume.

Programul complet al Romanian Jewelry Week și toate detaliile sunt disponibile pe site-ul romanianjewelryweek.com

Articol conex:

Câștigătorii competiției Legnica Jewellery Festival SILVER – la ROJW Chișinău

 

Program:
Birou/Arhitect:
Echipa:
Autor(i) text:
Țară:
Oraș/Alt loc:
BIBLIOTECA
DE PROIECTE
Sari la conținut