Rockwool - fabricat in Romania

revistă online
ISSN 3008-2986 ISSN-L 2069-721X

CreaThink Europe 2050 – cum sună viitorul Europei pentru adolescenții de azi?

Centrul Ceh București, împreună cu Asociația Bloc Zero, lansează două open call-uri în această perioadă, organizate în cadrul proiectului CreaThink Europe 2050. Unul dintre ele este adresat liceenilor din România, iar celălalt artiștilor din domeniul muzicii și filmului, care să le fie îndrumători adolescenților ce vor participa la webinarii și misiuni de cercetare și documentare, urmate de o tabără intensivă de creație.

Centrul Ceh București și Asociația BlocZero provoacă 10 echipe de adolescente și adolescenți din toată țara la un proces intensiv de gândire critică și creație interdisciplinară, în urma căruia vor rezulta 10 videoclipuri care prezintă Europa anului 2050, imaginată de tânăra generație. CreaThink Europe este unul dintre  proiectele desfășurate de Centrul Ceh București în 2022 cu ocazia Președinției Consiliului Uniunii Europene. Versiuni similare ale proiectului se vor desfășura în același timp în alte țări europene, iar realizatorii celor mai de impact creații artistice din fiecare țară se vor întâlni în toamnă la Praga într-o expoziție colectivă. Totodată, Centrul Ceh se va asigura că viziunile și ideile participanților vor ajunge la cât mai multe persoane și va promova videoclipurile în cadrul mai multor evenimente culturale, începând cu luna mai.

Proiectul este primul de acest tip din România și este împărțit în două etape, prima constând în webinarii și misiuni de cercetare și documentare, urmate de o tabără intensivă de creație care va avea loc între 15 și 21 aprilie. Intenția este ca, la finalul taberei, cele 10 echipe să își fi definitivat produsele care vor fi apoi prezentate publicului, online și prin intermediul altor inițiative culturale și sociale din România și Cehia.

Procesul de gândire și creație va fi condus de o echipă interdisciplinară formată din șase traineri cu experiență diversă, câte doi pentru fiecare dintre următoarele module: gândire critică și subiecte de actualitate, muzică (compoziție, versuri, pregătire vocal-instrumentală, producție, etc.) și video (imagine, scenariu, regie, documentare, animație, post-producție, etc.). Astfel, până pe 20 februarie 2022, Centrul Ceh așteaptă aplicații din partea celor care au cunoștințe în domeniul audiovizual și doresc să îi ajute pe liceeni să-și pună în practică ideile despre viitor. Trainerii selectați vor fi remunerați.

De asemenea, tinerii ce studiază în clasele 9-12 din toată România se pot înscrie în proiect până pe 23 februarie 2022. Aceștia trebuie să aibă o echipă formată din cel puțin două persoane care știu încă de pe acum ce își doresc de la viitor și care au curajul să își facă ideile cunoscute lumii întregi. Experiența anterioară în creația muzicală sau video este apreciată, dar nu reprezintă un criteriu de excluziune. Participarea în toate etapele proiectului este gratuită, iar costurile aferente taberei sunt acoperite de organizatori.

Mai multe informații despre proiect și participare găsiți pe site-ul Centrului Ceh, sau trimițând un mail la brailescu@czech.cz.

Proiect organizat de Centrul Ceh București și Asociația Bloc Zero.

Sari la conținut