Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) organizează, în format hibrid, a zecea ediție a conferinței „Cities of Tomorrow” – eveniment anual de referință dedicat dezvoltării urbane și regionale durabile. Conferința principală, care va avea loc marți, 12 aprilie 2022, la hotelul Crowne Plaza București (Bd. Poligrafiei 1), dar și online, va fi onorată de prezența invitaților speciali din Germania și România: administrația publică, societatea civilă și mediul privat vor dialoga în cadrul a două paneluri dedicate retrospectivei: Ce s-a întâmplat în orașele și regiunile României în acești ultimi 10 ani? Ce am învățat împreună? Unde ne situăm acum și care este viziunea pentru viitor?
Primul panel va fi o retrospectivă a celor 10 ani, în care vom încerca să aflăm ce am învățat în privința dezvoltării durabile a orașelor și regiunilor, din exemple de bune practici în domeniul administrației publice, planificării urbane și sustenabilității. Acesta va fi moderat de arh. Șerban Țigănaș, decan al Facultății de Arhitectură și Urbanism din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca.
Alături de moderator, la discuție vor participa invitați din varii domenii care au mai fost alături de noi în acești 10 ani la Cities of Tomorrow și care ne pot împărtăși acum din lunga lor experiență.
arh. Eugen Pănescu, arhitect și urbanist, partener fondator al biroului Planwerk din Cluj
dr. Marcel Ionescu-Heroiu, Expert Senior Dezvoltare Urbană la Banca Mondială
Raluca Munteanu, Director Dezvoltare Iulius
Tatian Diaconu, CEO Nhood Romania
Ioan Popa, Primarul Municipiului Reșița
Tema celui de al doilea panel va fi: “Retrospectiva de 10 ani: Cine suntem și ce urmează?”, moderat de ing. arch. Dorothee Hasnaș, arhitect și manager cultural. La discuție vor participa:
Alina Silaghi, Director ADLO, Agenția de Dezvoltare Locală Oradea
prof. dr. Rolf Heyer, Bochum Perspektive 2022 și MARK 5107
arch. Mihai Danciu, Asociației pentru Dezvoltare Teritorială Integrată Valea Jiului
Allen Coliban, Primarul Municipiului Brașov
De asemenea, pe 12 aprilie se vor prezenta concluziile meselor rotunde și va avea loc sesiunea de prezentare a celor nouă proiecte finaliste înscrise în concurs. Tot în această zi, dvs veți avea posibilitatea de a desemna proiectul câștigător dintre finaliștii prezenți, precum și masa rotundă cu cele mai bune soluții.
Înaintea acestei a 10-a ediții a Cities of Tomorrow a fost organizat un concurs de proiecte adresat administrației publice, mediului de business și societății civile. Organizatorii au avut în vedere, în delimitarea proiectelor ajunse în finală, factorul dezvoltării sustenabile. Cu ajutorul unui juriu format din personalități cu experiență vastă, s-au stabilit 9 finaliști / 9 inițiative care se vor bucura de atenție deosebită cu acest prilej.
Cele nouă proiecte finaliste ce se vor prezenta în cadrul sesiunii de pitching la conferință sunt:
- Categoria Administrație publică: Buzău (“Smart – Green – Circular Buzău”), Municipalitatea Aiud („Invest in Aiud”) Sectorul 6 al Municipiului București (”Liniei”);
- Categoria Mediul de business: Cruze –(Cruze – just go together); iNergy Agtech („Cleantech. Made in RO”), UNITH2B SRL („Tram Trains Resița”);
- Categoria Societate civilă: GIS Berzei 21 („Un proiect de regenerare urbană în inima orașului”) Parcul Natural Văcărești; Universitatea Politehnică Timișoara („Digitalizarea istoriei, un castel pe rând”).
Marketplace-ul va fi organizat în foyerul hotelul Crowne Plaza. Aici, sponsorii evenimentului E.ON, Continental, BABLE, Iulius, Horvath, nhood, BCR, RER Group, RETIM, Speedwell, Industrial Park Siret, Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor, FEPRA, Țucă, Zbârcea și Asociații își vor prezenta soluțiile și tehnologiile destinate modernizării și eficientizării orașelor și regiunilor.
Conferința „Cities of Tomorrow” este o conferință publică de sensibilizare privind dezvoltarea durabilă, reconversia și revitalizarea regiunilor și orașelor României, sarcinile și rolurile actorilor din mediul politic, de afaceri și din cadrul societății civile, dezvoltarea infrastructurii urbane și rurale, managementul orașelor (utilități publice, managementul traficului, clădiri eficiente energetic), integrarea zonelor centrale și istorice ale orașului, dar și a periferiilor și nu numai.
Conferința este concepută pentru a oferi informații utile și noi perspective pentru: primării, managerii orașului, reprezentanți ai agențiilor de dezvoltare regională și a zonelor metropolitane, reprezentanți ai consiliilor orașelor și județelor; companiile private românești și străine; profesioniștii din domeniul planificării urbane cât și arhitecții; investitorii imobiliari și dezvoltatorii interesați pentru/sau cu sediul în Europa de Sud-Est; profesioniștii din domeniul imobiliar; reprezentanții camerelor de comerț și industrie; reprezentanții clusterelor industriale; furnizorii de tehnologie; companiile de utilități urbane și infrastructură; ONG-urile şi profesioniștii din domeniul bancar.
Prima parte a evenimentului principal din 12 aprilie va fi difuzată live pe pagina de facebook a AHK România.
Agenda evenimentului poate fi consultată aici.
Penytu înscrieri și mai multe detalii despre conceptul și structura evenimentului, accesați citiesoftomorrow.ro.