Câștigătorii concursului #15 Zeppelin / Imagini deștepte

Juriul a fost format din

  • Arh. Claudiu Bârsan-Pipu de la upgrade.studio.
  • Arh. Ștefan Ghenciulescu, redactor-șef al revistei Zeppelin.
  • Des. Radu Manelici, art-director al revistei Zeppelin, cadru didactic la UNARTE

Comunicatul juriului

Multă iarnă în participările la concursul nostru: peisaje înzăpezite, copacii desfrunziți, ninsoarea lină sunt clar o variantă mult mai decentă (dar care rămâne plăcută) la verdeața randărilor super-comerciale, facile și făcute să ia ochiul, de care vorbeam la descrierea temei. Au fost câteva și aici, însă, în general, calitatea participărilor a fost foarte bună. Felicitările noastre.

Am judecat urmând două criterii de bază: în primul rând, capacitatea imaginii de a exprima esența proiectului (și nu doar de a-l descrie, chiar și flatant), dar și de-a trezi emoții, de a spune o poveste a unui loc; pe de altă parte, ne-a interesat foarte tare și realizarea efectivă a ideii, calitatea tehnică, într-un cuvânt, meșteșugul.

Imaginile câștigătoare au fost premiate prin vouchere oferite de partenerul și gazda noastră din seara festivității (imagini în slide-show-ul de mai sus), Eurocom prin PlotareOnline, dar vor fi și publicate în următorul număr al revistei Zeppelin, printate și expuse în sediul Eurocom.

  • Premiul I (și un voucher de printare de 1000 de RON) a fost câștigat de

Nicolae Petrencu, Clara Reviu (This is not a team) pentru setul de imagini TRC (concurs de idee Archimedium, Tokyo).  

1a -Petrencu -Tokyo 1b -Petrencu -Tokyo

Ne-au cucerit imaginile, mai ales cea de interior. Iată un exemplu foarte bun de vizualizare 3D folosită la ceea ce face mult mai bine decât orice prezentare convențională (sau chiar nu poate decât ea să facă). Imaginile sugerează o realitate arhitecturală (și umană) seducătoare. Membrii cei mai specializați ai juriului au remarcat și unele imperfecțiuni tehnice, care însă nu reușesc să altereze rezultatul final.

 

  • Premiul II (și un voucher de 500 de RON) a fost acordat echipei

Tegmark, pentru imaginea proiectului Housing 3H (proiect in curs de realizare). Autorii proiectului de arhitectură sunt biroul SJO FASTING.

2 - Tegmark

Realizarea este excelentă, proiectul de arhitectură e comunicat eficient și poetic. Tegmark își confirmă poziția internațională în domeniul vizualizărilor digitale.

 

  • Premiul III (și iarăși un voucher de 500 de RON) i-a fost oferit lui

Matei Băcanu pentru imaginile proiectului de concurs Turn de telecomunicaţii, Santiago, Chile.

3a -Space Syntax -Chile 3b -Space Syntax -Chile

Autorii proiectului sunt echipa Space Syntax – Christian Beros, Esenghiul Abdul (autori principali), Claudia Trufaş, Nicolae Petrencu, Matei Băcanu.
Ideea arhitecturală – landmark și în acelasși timp spațiu public – este evidențiată imediat într-o serie de imagini care se concentrează pe elementele puternice ale proiectului și renunță la orice detaliu.

Ne-am hotărât ca, în afară de premii, să mai acordăm o

  • Mențiune specială lucrărilor echipei mânădelucru, și asta pentru că sunt imagini cu o atmosferă aparte, uneori ușor metafizică, alteori plină de umor; credem că mai mult timp și o atenție mai mare dedicată realizării propriu-zise vor duce viitoarele imagini ale echipei foarte sus.

4a - Mentiune speciala -Mana de lucru -Snagov4ab

4b - Mentiune speciala -Mana de lucru - Cluj

Partenerii notri de la PlotareOnline au acordat pentru această mențiune specială un voucher de printare de 300 de Ron.

În plus, pentru că nivelul participarii a fost ridicat, ne-au făcut plăcuta surpriză să acorde tuturor celorlalți concurenți câte un voucher în valoare de 100 de RON. Albumul cu toate lucrările participante poate fi studiat pe pagina noastra de Facebook – aici.

Vă mulțumim tuturor că ați fost, cum ne și așteptam, la înălțime. Țineți aproape!

Sari la conținut