Rockwool - fabricat in Romania

Building Blocks – mic atelier de construcții mari din lemn

sâmbătă, 15 – duminică, 16 octombrie: pavilion în cadrul festivalului Creative Est (Industria Bumbacului și Nod MakerspaceSplaiul Unirii 160, București)

Lansare: sâmbătă, ora 17:00

Pe scurt: un grup de copii își imaginează o casă ideală – un loc de joacă, de învățat și de orice altceva, iar un grup de arhitecți îi ia în serios și construiește această casă. Apoi expunem casa asta, să o vadă toată lumea, în cadrul festivalului Creative Est (București, sâmbătă 15 – duminică 16 octombrie). De la Creative Est, casa pleacă acolo unde îi va fi locul: la Școala 134, să se poată bucura toți copiii de ea.

Mai mult: inspirat de workshop-ul Building Blocks și de treaba extraordinară pe care a făcut-o cu copiii, arhitectul Mihai Duțescu s-a întors în copilăria lui și a scos de acolo 4 povești faine despre meștereli captivante. Andreea Dobrin Dinu le-a ilustrat, iar Radu Manelici le-a așezat frumos în cărticica Meștereala, pe care vă așteptăm să o descoperiți sâmbătă, de la ora 17:00.

* Fb event

BB_pub_cover

Tot atunci expunem căsuța copiilor de la Școala 134, împreună cu desenele și machetele realizate chiar de ei în cadrul workshop-ului Building Blocks. Pe baza ideilor lor, pavilionul conține o bibliotecă și o mică grădină suspendată. Acum este rândul nostru să contribuim la popularea căsuței lor: la Creative Est vă invităm să aduceți, pentru bibliotecă și mica grădină, cărți pentru copii cu vârste între 6-10 ani și plante în ghivece mici.

Alături noi vor fi și membrii echipei Färgfabriken – Joachim Granit, Director de creație și Thomas Lundh, Consilier de topologii urbane noi -, cei care au inițiat proiectul Building Blocks în Suedia și l-au transformat într-unul internațional, cu workshopuri și expoziții în Stockholm, Berlin, Olso, Mostar și, acum, București.

 sc_F551_web_10-10_BBOrganizatori: Eematico, Färgfabriken, Nod Makerspace, Asociatia Oricum / Creative Est Festival, Școala 134, Teach for Romania, Zeppelin

Proiectul Building Blocks face parte din programul Suedia Creativă#3 – organizat de Ambasada Suediei și Asociația Zeppelin

Partener principal: ABB

Sponsori: H&M, Husqvarna, IKEA, Volvo Cars

Cu sprijinul: Ecolor, Ericsson, Scania, Securitas, Skanska, Volvo Trucks, Zewa.

Parteneri media: Arhitext, Cărturești, De Design.Tv, Designist, Feeder.ro, Ideaslab, Igloo, IQads, Modernism, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Ring, Șapte Seri, The Institute, Urbology

Proiect cultural finanțat de Ordinul Arhitecților din România – OAR, din timbrul arhitecturii / Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național – AFCN

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

 

e-zeppelin.ro/suedia-creativa

Sari la conținut