Arhiva articole publicate de: Constantin Goagea

 

Casa cu literaturi. Amenajare și concept curatorial pentru Muzeul Național al Literaturii Române

Proiect: Zeppelin
Text: Constantin Goagea
Foto: Radu Malașincu

Muzeul s-a redeschis după un peregrinaj de mai bine de doi ani, timp în care a fost ostracizat în spatele Casei Scânteii, ba, mai mult, redus la rolul de depozit și birouri. Acum are nu unul, ci două sedii. Cel de care ne-am ocupat se află într-o zonă foarte centrală, chiar în spatele Bisericii Albe de pe Calea Victoriei.

 

Edito: Poate găini, poate malul mării, dar sigur internet. Şi să nu uităm: design.

Text: Constantin Goagea

Credeam că spaţiul de birou, cu tot designul lui contemporan cu tot, a fost este şi va fi absolut ireconciliabil cu statul în natură. Ori una, ori alta. Pentru că, atunci când zic natură, zic frunze, iarbă şi gândăcei, ploaie şi noroi (nu ghivece cu ficuşi şi nici flori de birou luminate cu vreo superlampă sau, mai rău, vreun print cu copaci pe un plastic atârnat de peretele de gips din spate).

 

Halele Carol – începutul

Text: Constantin Goagea
Foto: Silviu Dancu, Meta van Drunen

Ați fost la vreun eveniment sau măcar ați auzit despre proiectul Halele Carol, sau cel puțin știați clădirile industriale: fostul ansamblu Wolf, fosta Steaua Roșie și acum Hesper S.A? De mai bine de doi ani, Zeppelin în parteneriat cu Hesper lucrează la un model de recuperare a acestor clădiri spectaculoase construite în 1887. Doi ani de documentare la fața locului în Olanda, Norvegia, Germania și Rusia despre cum se poate transforma un astfel de loc, întâlniri și discuții, planuri de afaceri, strategii și, nu în cele din urmă, acțiune.