Atelier de stencil cu Ortaku

Proiectul BSBSA (Belgrad Sofia București Street Art), care vizează transformarea spațiilor publice prin creativitate și implicarea comunității, debutează cu un atelier condus de artistul Ortaku, un expert în domeniul street art, renumit pentru lucrările sale realizate cu ajutorul stencil-urilor.

O zi de explorare artistică și de celebrare a comunității, un atelier practic care invită participanții cu orice pregătire să pătrundă în lumea fascinantă a acestei arte: Literal, stencil înseamnă șablon, dar desemnează, informal, și tehnica aplicării unui pigment pe o suprafață prin golurile unui șablon, și care permit culorii să acopere foarte precis doar anumite părți ale suprafeței. Ortaku, artist care și-a cîștigat notorietatea prin lucrări de street art evocatoare care marchează diverse peisaje urbane, îi va ghida pe participanți prin complexitatea realizării de stencil-uri, oferind informații despre tehnică, dezvoltarea de concepte și puterea expresiei artistice în transformarea spațiilor publice.

Evenimentul susține misiunea proiectului BSBSA de a umaniza spațiile publice din Bulgaria, România și Serbia prin artă. Atelierul susținut de Ortaku va fi o experiență captivantă și interactivă, ce le va permite participanților să învețe cum să contribuie la transformarea orașului lor într-un mod artistic și plin de semnificație. Participanții se pot aștepta să se imerseze într-o atmosferă plină de inspirație, creativitate și o pasiune comună pentru redefinirea spațiilor publice.

Atelierul are loc în sufrageria urbană și galeria de artă Lente, durează 4 ore și poate găzdui 10-15 participanți, urmărind să încurajeze expresiile individuale, să faciliteze dialogul și realizarea unui stencil aplicat cu spray pe hârtie format A2. Ortaku va povesti despre street art și graffiti în general, cu accent pe stencil-uri. Veți învăța să decupați și să experimentați cu forme și culori suprapuse. Toate materialele necesare sunt incluse (markere, hârtii A2 și A3, spray-uri, cutter, mănuși și mască).

Participarea la atelier necesită o înregistrare prealabilă având în vedere disponibilitatea limitată.

• Data: 27 ianuarie 2024, 14:00-18:00
• Loc de desfășurare: Lente, strada Dionisie Lupu nr. 78, București
• Cost: gratuit
• Vârsta minimă: 16+
• Înregistrări aici: bsbsa.org/workshops

Proiectul Small Scale Cooperation Creative Europe 101131802 – BSBSA este cofinanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene, în cadrul apelului pentru proiecte CREA-CULT-2023-COOP.

Partenerii din cadrul consorțiului de proiect sunt Udruzenje Gradjana Kruna din Republica Serbia, Mnogo Deinosti Enterprice din Bulgaria, iar coordonatorul proiectului este Save or Cancel production SRL din România, având ca parteneri locali Biblioteca Metropolitană București, Lente și Romexpo.

Articol conex:

BSBSA – practici moderne de artă în spațiul public din Bulgaria, Serbia și România

 

Sari la conținut