Alegerea rațională: amânări sau reprogramări de evenimente

Evenimentele culturale majore care ar fi trebuit să aibă loc în următoarele luni sunt amânate până la stingerea pandemiei, reprogramate la toamnă sau chiar anulate. Centralizăm aici informațiile și le actualizăm pe măsură ce ne sunt comunicate:

„Având în vedere că unul din cele mai importante motoare ale Cities of Tomorrow este interacțiunea cât mai intensă dintre participanți, considerând de asemenea măsurile de prevenție adoptate de autoritățile române în data de 8 martie și 9 martie  am luat decizia de a amâna Cities of Tomorrow#8 (programat să aibă loc în 24 martie.) Noua dată este 1 septembrie 2020. Restul coordonatelor rămânând neschimbate.
Nu a fost o decizie ușoară dar credem că pentru reușita evenimentului și siguranța tututror participanților amânarea este la ora actuală salutară. Vom folosi însă acest timp suplimentar pentru o promovare mai intensă în media și o pregătire mai asiduă.“ -echipa AHK Romania

  • Romanian Design Week – amânat

.„Din cauza contextului care nu e, din nefericire, cel mai prietenos, considerăm că alegerea corectă și rațională este aceea de a amâna desfășurarea festivalului, care era programată pentru luna mai (15-24). Nu avem, momentan, mai multe detalii, dar cu siguranță că veți fi primii care veți afla noutățile, de îndată ce ele vor exista. Ne pare tare rău că lucrurile au luat turnura asta, dar chiar nu avem control asupra situației în acest moment. O săptămână liniștită (& take care), “ – Luiza Popescu – PR Executive, THE INSTITUTE

  • Art Safari – reprogramat pe 11-20 septembrie 2020

„Siguranța vizitatorilor a reprezentat dintotdeauna o preocupare majoră pentru organizatorii Art Safari București. Dată fiind recomandarea autorităților de a amâna evenimentele de mare capacitate, am luat decizia reprogramării Art Safari în toamna acestui an, ținând cont totodată de dimensiunea internațională a mult-îndrăgitului eveniment. Toate biletele și abonamentele achiziționate online până în acest moment vor fi valabile pentru perioada 11-20 septembrie 2020, nu este necesară schimbarea lor.
Vă mulțumim celor care ne-ați fost alături și v-ați cumpărat deja biletele și abonamentele. Așteptăm să ne vedem cu toții, cu o mică întârziere, în septembrie! Urmărim îndeaproape situația globală și vă asigurăm că vom face tot ceea ce ține de noi ca cel mai mare eveniment dedicat artei din România să se desfășoare în condiții depline de siguranță.“ – Ioana Ciocan, director general Art Safari București

  • HomeFest – amânat

“Pentru că nu e cea mai bună perioadă în care să treci pragul cuiva, fie și pentru un spectacol mișto. Dar pregătim o surpriză, nu trebuie decât să stați pe acasă” – Jean Lorin Sterian, fondator.

  • One World Romania – amânat

“După ce am analizat atent situația cu privire la evoluția epidemiei COVID-19, inclusiv măsurile recente luate de autorități, și am luat în considerare toate aspectele implicate în luarea acestei decizii, ne pare rău să vă anunțăm că suntem nevoiți să amânăm cea de-a 13-a ediție a festivalului One World Romania, care ar fi trebuit să se desfășoare în perioada 20-29 martie. Deși implicațiile pentru toate părțile – invitați, parteneri, echipa festivalului – sunt semnificative, iar decizia ne afectează major din punct de vedere logistic și financiar (situație pe care o împărtășim cu toate celelalte asociații independente și instituții din sectorul cultural afectate de actuala criză), considerăm că aceasta e decizia corectă și responsabilă, în contextul actual.

Dorim să mulțumim tuturor partenerilor, invitaților și prietenilor festivalului pentru înțelegerea și pentru susținerea arătate în aceste zile. Suntem hotărâți să reluăm cât de curând organizarea acestei ediții și vom comunica, în scurt timp, o nouă perioadă (în intervalul mai-iunie) în care intenționăm să mutăm festivalul și, ulterior, noul program – pe zile, ore și locații.
Abia așteptăm să ne revedem sănătoși, cu bucurie și poftă de filme documentare.

Abonamentele generale și abonamentele de 5 intrări achiziționate deja rămân valabile, numărul de intrări fiind resetat pentru a permite rezervarea locurilor la noile proiecții.
După anunțarea noii programări, în următoarele săptămâni, biletele individuale de acces achiziționate vor fi schimbate pentru proiecții/evenimente din aceeași categorie de preț printr-un email transmis Eventbook (office@eventbook.ro). Posibilitatea de schimbare a biletelor va fi valabilă până la finalul ediției reprogramate.
Toți cumpărătorii de abonamente și bilete vor fi notificați prin email la publicarea noului program pe platforma de vânzare.
Cumpărătorii pot opta și pentru rambursarea contravalorii biletelor și abonamentelor achiziționate, în termen de 28 de zile de la data acestui anunț. Opțiunea va fi comunicată printr-un email către office@eventbook.ro în care se menționează numărul comenzii.
Pentru orice fel de informații și detalii în acest sens, nu ezitați să ne contactați la adresa de email info@oneworld.ro.” – echipa One World Romania

  • Festivalul Internațional de Literatură București – anulat
  • Festivalul AWAKE – anulat

Primul festival boutique din România, AWAKE, a decis să anuleze cea de-a patra ediţie a evenimentului. Aceasta era programată între 14 şi 16 august 2020, pe spectaculosul domeniu Teleki din Gorneşti, Mureş, cu un line-up impresionant ce propunea ca headlineri artişti precum JP Cooper, Asaf Avidan, White Lies, Dubioza Kolektiv, Viţa de Vie “În Corzi”, Asian Dub Foundation, Dimension, Camo & Krooked. AWAKE va anula toate concertele stabilite pentru ediţia de anul acesta a festivalului.

,,Cu imensă părere de rău vă anunţăm că ediţia din 2020 a festivalului AWAKE nu va mai avea loc.
Am luat această decizie dureroasă după o îndelungă analiză a contextului naţional şi internaţional din ultimele săptămani, a încetinirii până la stopare a vânzărilor de bilete, a îngheţării bugetelor de investiţii din partea partenerilor corporate, a amânărilor, reprogramărilor şi anulărilor de turnee care au început şi vor continua inevitabil. Mai mult decât atât, provocarea de a coordona în regim de autoizolare masiva desfăşurare de forţe pe care o presupune un festival de o asemenea amploare ne-a impactat puternic. Cu echipe formate din zeci şi sute de oameni care lucrează activ în diverse departamente şi în mai multe oraşe, totul fără a ne putea întâlni, alegem să rămânem uniţi în această perioadă dificilă şi să punem siguranţa tuturor pe primul loc.

Ne pasă de comunitatea artistică şi de tot ce putem construi împreună pentru publicul nostru de la AWAKE. Cu siguranţă nu ne-am aşteptat la acest scenariu pentru cea de-a patra ediţie a festivalului, însă în acest context impactul socio-economic al pandemiei de Coronavirus COVID – 19 ne împiedică să putem oferi publicului un festival fără compromisuri. Încă de la prima ediţie a festivalului ne-am propus să livrăm o experienţă complexă, cât mai autentică şi imersivă. Cu siguranţă acesta rămâne obiectivul nostru şi pentru ediţia AWAKE din 2021.” – Laura Coroianu, directorul festivalului.

După ce în ediţiile sale anterioare a inclus în lineup nume ca Morcheeba, Knife Party, Tom Odell, Milky Chance, The Subways, Fink, Pussy Riot, Netsky, Wilkinson, AJ Tracey şi Enter Shikari – pentru a menţiona doar o mică parte a artiştilor care au urcat de-a lungul timpului pe scenele festivalului – AWAKE promite ca în ciuda provocărilor de anul acesta, să revină în forta în 2021. Biletele achiziţionate pentru ediţia din acest an a festivalului sunt în continuare valabile şi pot fi folosite pentru acces la ediţia de anul viitor. Cumpărătorii ce doresc returnarea contravalorii biletelor pot solicita acest lucru în punctele de la care le-au achiziţionat.  Formular retur Iabilet / Formular retur Eventim.

1