Asus ZenBook

Romanian Jewelry Week – prima ediție

(reprogramat) 22-27 septembrie 2020- București

Cu ocazia aniversării a 10 ani de existență, Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană lansează prima ediție Romanian Jewelry Week . O sinteză anuală a creatorilor români și internaționali de bijuterie contemporană, cu un număr record – peste 150 – de designeri expozanți din întreaga lume.

Bijuteria de autor ca artă și expresie creativă ni se dezvăluie de-a lungul a 6 zile de expoziții, conferințe, târg de bijuterie contemporană, lansări de carte, vernisaje și tururi ghidate care vor avea loc în spațiul centrului cultural ARCUB Gabroveni și în alte opt spații partenere din București, care vor găzdui pe întreaga perioadă creațiile artiștilor și designerilor români și internaționali.

Romanian Jewelry Week 1.0 prezintă colecțiile a peste 70 designeri români și are ca invitați peste 80 creatori, colective și asociații de designeri din Portugalia, Italia, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Elveția, Canada, Israel, China, Norvegia. Printre acestea, se numără Milano Jewelry Week, PIN – Asociația de Bijuterie Contemporană din Portugalia, școli de bijuterie contemporană renumite precum Alchimia (Florența) și Krama (Atena) și multe alte surprize.

 

*Monica Wickstrom, Finlanda

 

*Margherita Forgione, Italia – Hard black

*Fabiana Fusco, Italy – We are the same Brooch

*Krama Greece – Konstantina Benetou, glasses

 

Spațiul central Romanian Jewelry Week va fi ARCUB Gabroveni (Strada Lipscani nr. 84 – 90) unde va avea loc vernisajul expoziției „Retrospectiva Assamblage”, conferințe, dezbateri, lansări de carte și Târgul de bijuterie contemporană ROJW 1.0. Alte muzee, galerii și spații culturale din București vor completa harta Romanian Jewelry Week.

„Tradiția breslei bijutierilor, veche de sute de ani, dar uitată și pierdută în România pentru o lungă perioadă, este reinventată de către designeri și artiști și dezvaluită publicului din perpectiva artei contemporane. Am selectat designerii cu cele mai spectaculoase idei, concepte, forme, culori și tehnici, modalități de exprimare, pentru a-i dezvălui publicului larg din România.” – David Sandu curator și fondator Romanian Jewelry Week.

*Alexandra Ungurelu, Romania, BrosaBoundary1-Taboo (1)

*Alis Lalu, Romania, ring

 

Creația de bijuterie contemporană ca parte din lumea antreprenorială va avea oportunitatea să devină între 19 și 24 martie personajul principal al familiei industriilor creative. Designerii care si-au asumat pionieratul ca antreprenori în domeniul creativ al bijuteriei vor beneficia de o vizibilitate specială și vor fi aduși în atenția publicului, a galeriilor de artă și a organizațiilor creative și antreprenoriale.

 

*Teodora Rus, Romania

*Gabriel Popa, Romania, pale blue dot (Smart by Nature), rhodium plated silver, plastic, glass

 

Programul complet al Romanian Jewelry Week va fi disponibil pe site-ul romanianjewelryweek.com/

Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană a fost fondată în octombrie 2010 la inițiativa designerului David Sandu ca prima platformă educațională din România dedicată designului de bijuterie, constituind o piatră de temelie pentru noua generație de artiști și designeri contemporani. De-a lungul celor 10 ani, Assamblage a susținut 150 de cursuri și workshop-uri și numară peste 600 absolvenți.
Assamblage este în prezent principala și cea mai activă platformă din România dedicată bijuteriei de autor, desfășurând prin intermediul Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană aproximativ 25 proiecte și expoziții la nivel național și internațional între anii 2015-2019, care au implicat peste 50 designeri și artisti de bijuterie contemporană din întrega lume.

1