revistă online
ISSN 3008-2986 ISSN-L 2069-721X

Open Call: ALTERNATIVE MODELS FOR LIVING

ALTERNATIVE MODELS FOR LIVING este un program educațional postuniversitar în cadrul căruia patru țări din fostul bloc socialist (România, Polonia, Republica Cehă și Ucraina) se reunesc pentru a crea un context internațional de cercetare, cu scopul de a propune noi modele de practici, unelte și strategii pentru îmbunătățirea calității vieții în orașe.

CANactions School, Facultatea de Arhitectură din Brno, Orașul Varșovia, Muzeul de Artă modernă din Varșovia, Anuala de Arhitectură București și Ordinul Arhitecților din România filiala teritorială București, prezintă un nou program educațional postuniversitar menit să aducă împreună și să faciliteze schimbul de informații și cunoștințe la nivel internațional, între instituții și organizații din țările fostului bloc socialist. Scopul parteneriatului este acela de a adresa tematica ‘Modele Alternative’ – pentru Colaborare, Proprietate, Guvernare și Policentricitate – în urbanitatea specific post-socialistă.

Programul se desfășoară în contextul a patru țări – Polonia, Republica Cehă, România și Ucraina – ce vor constitui bază de reflecție și studiu cu privire la calitatea nivelului de trai în mediile urbane cu scopul de a dezvolta și propune modele alternative.

În cadrul Programului, participanții vor aprofunda la alegere una dintre cele patru teme propuse, sub îndrumarea mentorilor desemnați tematicii respective și a instituțiilor partenere afiliate subiectului ales. Procesul educațional este creat astfel încât să asigure schimbul de cunoștințe între grupurile de studiu și implicit între tematicile fiecăruia, între instituții, experți și mentori.

Durată: 15 Aprilie –18 Septembrie, 2021

Format: 5 luni – program educațional (online); 1 săptămână – workshop intensiv (offline); Expoziție și Conferință

Locații / Teme/ Mentori:

București (RO) / COLLABORATION / b+ (Arno Brandlhuber, Angelika Hinterbrandner, Olaf Grawert)

Brno (CZ) / OWNERSHIP / Florian Hertweck

Kiev (UA) / GOVERNANCE / Jason Long

Varșovia (PL) / POLYCENTRICITY / Marija Marić, Stephan Petermann

Structură: Programul este alcătuit din trei faze: (1) Cercetare (2) Proiectare Sistematică (3) Conferință și Expoziție

Limba: Engleză

Cine poate aplica:

Profesioniști, absolvenți universitari, masteranzi, doctoranzi din domeniile: arhitectură, urbanism, istoria arhitecturii, sociologie, antropologie, studii socio-politice precum și din alte domenii conexe.

Data limită a înscrieri:

31 Martie, 2021 17:59 СET

Instituții Partenere:

Facultatea de Arhitectură Brno, Universitatea de Tehnologie; Orașul Varșovia și Muzeul de Artă modernă din Varșovia; Anuala de Arhitctură București și Ordinul Arhitecților din România filiala teritorială

București; CANactions School.

Reprezentanți / Coordonatori:

Victor Zotov, Romea Muryn (UA) Emil Ivănescu, Sabrina Ahmad (RO) Bára Srpková, Radek Toman (CZ) Monika Konrad, Tomasz Fudala (PL).

Pentru mai multe informații consultați pagina CANactions School, aici.

Aplică aici.

Sari la conținut