revistă online
ISSN 3008-2986 ISSN-L 2069-721X

Muncă. Supraviețuire. Alienare. 4 spectacole de teatru radio

Asociația Reciproca prezintp spectacolele lectură de teatru audio <<Muncă. Supraviețuire. Alienare>>, având la bază texte scrise în cadrul atelierului coordonat de dramaturga Nicoleta Esinencu, artista invitată a lunii septembrie la Focus Atelier (B)orders.

<<Muncă. Supraviețuire. Alienare>> este o serie de patru spectacole lectură de teatru audio despre muncă. Munca în capitalism, munca în curățenie, munca domestică, munca în carantină. Despre munca cea de toate zilele și despre efectele ei asupra corpului nostru, asupra relațiilor noastre, asupra imaginii noastre.

Echipa atelierului: Jo Brăilescu, Alexandra Caras, Cătălin Chirilă, Simona Ciotlăuș, Nicoleta Esinencu, Natalia Graur, Oana Hodade, Cornelia Iordache, Petro Ionescu, Veronica Lazăr, Maria Martelli, Lorand Maxim, Florin Poenaru, Ilona Sergheevna, Ioana Sileanu, Adi Tudoran, Laura Trocan, Oana Uiorean.

  • 18 decembrie// 19:00 // Partea 1
  • 19 decembrie// 19:00 // Partea 2
  • 20 decembrie// 19:00 // Partea 3
  • 21 decembrie// 19:00 // Partea 4

Accesul este liber.

Atelierul de scriere dramatică <<Muncă. Supraviețuire. Alienare>>, conceput și coordonat de dramaturga Nicoleta Esinencu, și-a propus să exploreze tema muncii. Participantele au lucrat înspre conturarea unui portret al muncitoarei/ muncitorului în capitalism, propunându-și să deconstruiască imaginea despre vest și est, și nu în ultimul rând, să dezvolte o viziune utopică asupra muncii în lumea în care trăim.

A fost în primul rînd muncă. Chiar dacă multă lume nu percepe, nici astăzi, literatura sau arta ca pe o muncă. În plus, a fost muncă în pandemie. Pe lîngă alte tone de munci, în paralel. Pe lîngă online-uri și job-uri.
A fost multă muncă emoțională. Muncă în echipă. Și încă ceva… ce ne poate uni și în afara online-ului… sper. Atunci cînd ne vom îmbrățișa pentru prima oară.
În final avem cîteva podcast-uri cu texte din experiențele noastre personale și intime, dar și voci colective.
Texte despre noi și mamele noastre, despre munca în străinătate, despre sărăcie, despre capitalism, despre sănătate mintală, despre luptă și solidaritate…Texte care ajung, în final, la o viziune utopică despre muncă.
O utopie în care…
Există măcar în imaginația noastră
vieți în care putem să scriem textul ăsta și altfel
decît după nopți cu patru ore de somn și zile
de muncă care nu se mai termină
Nicoleta Esinencu

 

 

Despre artista invitată:
Nicoleta Esinencu este dramaturgă și regizoare de teatru din Republica Moldova. În 2010 Nicoleta Esinencu co-fondează în Chișinău teatrul independent Teatru-spălătorie. Piesele Nicoletei Esinencu sunt prezentate în România, Suedia, Polonia, Bulgaria, Slovacia, Finlanda, Germania, Rusia, Japonia, SUA, Franța și Austria. Textele ei au fost traduse în germană, engleză, franceză, bulgară și poloneză și au fost publicate în România, Germania, Franța, Bulgaria, Austria și Polonia.

Evenimentul face parte din (B)orders, cea de-a V-a ediție a Focus Atelier, un proiect al Asociației Reciproca. Ediția își concentrează atenția asupra granițelor materiale și imateriale impuse și reproduse în societatea contemporană.

Focus Atelier (B)orders este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Linkurile vor fi disponibile, alaturi de mai multe informații, pe pagina evenimentului Fb,

Sari la conținut