A opta ediție a conferinței anuale Cities of Tomorrow, organizată de AHK România (Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană), pune încă o dată accentul pe relația dintre oameni și orașe, având ca temă centrală migrația și deplasarea oamenilor atât internă cât și internatională, un subiect de actualitate în România, unde efectele emigrării masive din ultimele trei decenii sunt din ce în ce mai vizibile la nivel economic, urbanistic și social. Orașele dezvoltate se află într-o competiție acerbă pentru a atrage și a păstra locuitori și forță de muncă, în timp ce în orașele mici și în zonele rurale se remarcă depopularea, precum și absența unor măsuri de creștere a competitivității și a standardului de viață.
Conferința (reprogramată) va avea loc în data de 1 septembrie 2020 la JW Marriott Hotel București și își propune să abordeze migrația în mod holistic: energie, mobilitate, guvernanță și digitalizare a orașului, urbanizare, construcții durabile, siguranță și securitate, economie circulară și alte subiecte relevante care ar trebui să conducă la orașe adaptabile și durabile, cu un standard de viață ridicat. Prin lansarea acestei teme dorim să reunim experți în domeniu și să punem roțile în mișcare în vederea pregătirii orașelor României pentru provocările demografice cu care se confruntă.
Invitat de onoare al acestei ediții și keynote speaker este domnul Ullrich Sierau, primar al orașului Dortmund. După alegerea sa în 2009, primarul Sierau a pus accentul pe implementarea proiectelor de dezvoltare urbană durabilă. Drept urmare, Dortmund a primit titlul de cel mai sustenabil oraș al Germaniei în 2014 și premiul German Urban Planning Award în 2018. În cadrul conferinței, domnul primar Sierau ne va vorbi despre necesitatea și efectele proiectului de reconversie la scară largă PHOENIX, care a adus Dortmund pe lista orașelor cu o calitate a vieții ridicată pentru cetățenii săi. Dintr-un oraș cunoscut în trecut drept motorul revoluției industriale din Germania, Dortmund a trecut printr-un proces de modificări structurale după ce criza oțelului din 1975 a lăsat orașul fără 90.000 de locuri de muncă și cu daune semnificative aduse mediului.
La fel ca în anii precedenți, conferința Cities of Tomorrow va fi o platformă de trialog între companii, societate civilă și autorități publice pentru a face schimb de bune practici și experiență. Evenimentul va conține și de această dată un concurs de proiecte și o sesiune de mese rotunde pe teme din domeniul orașelor inteligente și sustenabile.
Pentru mai multe detalii, accesați citiesoftomorrow.ro, iar pentru înregistrare completați formularul de înscriere si beneficiați de reducerea Early Bird valabilă până în data de 15 februarie 2020.
*Fb event
Call for Projects!
Do you have projects for your city or region, which contribute to sustainable urban development, implementation of smart city solutions, enhancement of life quality, investment location development or city/region marketing?
Register your project now!
Application deadline: February 17, 2020