Academia de Film CINEIMPACT vă invită în cadrul unui program internațional de Art&Social Cinema, dedicat poveștilor vizuale realizate prin intermediul documentarului, care devine un instrument de cunoaștere și conștientizare a provocărilor din viața cotidiană. Cu ajutorul metodelor cinematografice și de antropologie vizuală, Academia își dorește să stimuleze inovarea studenților în domeniul filmului documentar, a relației dintre ficțiune și non-ficțiune, precum și în activismul social, astfel încât filmele cu marca Academiei să contribuie la un impact local și global.
În perioada 25 August – 7 Septembrie 2018, timp de 14 zile va avea loc ce-a de-a 4-a ediție a Academiei de Film CINEIMAPCT în Câmpulung-Muscel, areal ales pentru patrimoniul său excepțional, suspendat magic între ruralul old-fashion și urbanul post-industrial.
Dacă ai experiență în regie de film, cinematografie, editare de film, antropologie vizuală, video-art sau activism vizual, atunci te numeri printre candidații eligibili care pot câștiga la finalul Academiei de Vară CINEIMPACT, un grant pentru cel mai bun proiect din cadrul programului.
Cei mai buni 12 aplicanți studenți și profesioniști vor fi invitați să participe la aventura CINEIMPACT, unde vor fi ghidați în explorarea lor cine-productivă de 3 tutori:
Ger Duizjings – antropolog și realizator de filme documentare experimentale, Prof. Regensuburg Uni, Director al Laboratorului Urban – University College of London;
Vintilă Mihăilescu – antropolog și membru în juriul unor festivale de film prestigioase, Prof. SNSPA, Coordonator Școală Doctorală;
Ionuț Pițurescu – cineast si antropolog, câștigător al premiului Quinzaines des Realisateurs și al selectiei Cinefondation Atelier in cadrul Festivalului de la Cannes 2010/2015, Dr. in Sociologie si Antropologie Vizuală).
Pe parcursul etapelor de cercetare, dezvoltare, producție si post-producție, participanții vor fi inspirați de master-class-urile unor experți invitați.
Toți cei 12 autori ai filmelor rezultate vor fi sprijiniți în construirea unor strategii optime de distribuție pentru proiectele lor de film. „Tipar sau nu/Pattern or not”, unul dintre filmele produse anterior in cadrul Academiei de Film, creat de echipa internațională formată din Dorottya Balczó (regizor și director de imagine) și Andra Nedelcu (regizor și artist vizual), a fost selectat si promovat cu succes în una dintre secțiunile dedicate filmelor de scurtmetraj (SFC) a Festivalului de Film de la Cannes 2016.
Aplicațiile trimise cu cel puțin 5 zile înaintea termenului limită din 5 iulie vor fi premiate în cazul în care sunt selectate (detalii pe site).
Perioada de Desfășurare: 25 August – 7 Septembrie 2018
Early Bird: 1 Iulie / Regular Deadline: 5 Iulie /Late Deadline: 10 Iulie
Informatii suplimentare: contact@cineimpact.org
Detalii si Înscriere: www.cineimpact.org