Rockwool - fabricat in Romania

revistă online
ISSN 3008-2986 ISSN-L 2069-721X

Bursierii programului de mentorat SoNoRo Interferențe 2017 – concerte în Germania

Cea de-a treia sesiune a programului de mentorat SoNoRo Interferențe are loc în perioada 30 iulie – 6 august în Germania.  Ultima parte a programului Interferențe, ediția 2017, le oferă posibilitatea celor 11 tineri muzicieni selectați la începutul anului să studieze alături de muzicieni consacrați și să concerteze alături de aceștia la Traunstein și la Grassau, în Germania,  în perioada 4-5 august.


Ne bucurăm că am descoperit și anul acesta tineri muzicieni promițători alături de care dorim să concertăm în viitor. Așa cum a fost și pentru colegii lor din anii precedenți, Interferențe este pentru tinerii la început de drum o deschidere spre noi perspective concertistice și educative, prin accesul la profesori îndrumători cu multă experiență în zona concertistică, precum și prin expunerea la experiența unor concerte internaționale.” –  Răzvan Popovici, directorul executiv al Festivalului SoNoRo și inițiatorul programului Interferențe

castigatori-interferente-sonoro

Programul muzical al concertelor ce vor avea loc în Germania este alcătuit din lucrări de Dmitri Schostakowitsch (Cvintet cu pian în sol minor, op. 57), Ludwig van Beethoven (Trio cu pian nr. 1 în re major, op. 70 “Ghost / Geistertrio”), Louis Vierne (Cvintet cu pian în do minor, op. 42), Robert Schumann (Cvartet cu pian în mi-bemol major, op. 47), Felix Mendelssohn-Bartholdy (Octet de coarde în mi-bemol major, op. 20).

Muzicienii sub îndrumarea cărora se va derula programul de studiu din Germania sunt pianista Diana Ketler, profesoară la Royal Academy of Music din Londra și director artistic al Festivalului SoNoRo, violistul Răzvan Popovici, iniţiatorul şi directorul executiv al Festivalului Chiemgauer Musikfrühling din Traunstein, Germania, al seriei de concerte „Pèlerinages” din München şi al Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo din Bucureşti, violonista Alissa Margulis, profesoară la Conservatorul din Antwerp și violoncelistul rus Alexander Buzlov, profesor la Conservatorul P.I.Ceaikovski din Moscova.

Anul acesta, în cadrul programului SoNoRo Interferențe, au fost selectați 34 de bursieri, ce au beneficiat de sesiuni de studiu și concerte în Italia, la Montepulciano, și în România, la Portul Cultural Cetate. O nouă serie de tineri bursieri va fi selectată la începutul anului viitor. Bursa de studii SoNoRo Interferențe se adresează tinerilor între 14 și 31 de ani și constă în gratuitatea cursurilor (muzică de cameră + instrument solo: pian, vioară, violă și violoncel), acoperirea costurilor de transport din București în localitatea workshop-ului, cazarea şi masa gratuite pe durata programului.  

Programul este susținut de CEZ România și Institutul Cultural Român. Partenerii SoNoRo Interferențe sunt Fundația Mircea Dinescu, Academia Europeană Palazzo Ricci Montepulciano, Festivalul Chiemgauer Musikfruhling, Fundația Wolfgang Sawallisch, Brückner,  Bezirk Obernayern și Tropical.

Accesul la concerte este gratuit. 

Despre SoNoRo Intereferențe

SoNoRo-Interferenţe a luat naştere în România în anul 2007 şi de atunci s-a extins şi în alte ţări europene, inclusiv Italia (Arezzo şi Montepulciano), Ucraina (Kiev) şi Germania (Bad Endorf, Traunstein şi Neuwied). Printre frumoasele locuri din România unde au avut loc workshop-urile SoNoRo-Interferențe se numără Portul Cultural Cetate, reședința Băncii Naționale de la Păltiniș sau Palatul Cantacuzino din Bușteni.

Programul SoNoro Interferențe se adresează muzicienilor români, cu vârste cuprinse între 14 şi 31 de ani, și a fost inițiat cu scopul de a crea, pe termen lung, o elită muzicală, pentru continuarea demersului Festivalului SoNoRo de a include România în circuitul de vârf al vieții muzicale europene. Mulţi dintre câștigătorii burselor au atins rezultate remarcabile şi studiază, în prezent, la instituţii prestigioase de muzică din Londra, Berlin, Viena, Zurich, Hamburg şi Bucureşti. Unii dintre ei au participat la importante concursuri din întreaga lume și s-au clasat pe locuri fruntașe. Cea mai recentă reușită a unuia dintre bursierii SoNoRo Interferențe este cea a lui Andrei Ioniță care a câştigat premiul I la secţiunea Violoncel a Concursului „P.I.Ceaikovski”, din Rusia.

Pentru mai multe informații vă invităm să vizitați: interferente.sonoro.ro.

Sari la conținut