revistă online
ISSN 3008-2986 ISSN-L 2069-721X

Revista zeppelin | număr #110

 

Sumarul Revistei 110

12. Void to Space: Design the Next Office. Concursul de idei pentru studenti si tineri arhitecti
Text: Zeppelin

20. Recenzie: Orasul posibil
Text: Andrei Grigore 

The Mission

Post de: Constantin Goagea

The mission – este un proiect initiat de Eurodite si face parte dintre activitatile DISC (Dutch Initiative for Sustainable Cities – www.disc-network.eu). Alaturi de Emil Boc, primarul Clujului, viceprimarii din Bucuresti, Cluj, Constanta, Timisoara, arhitectii sefi ai Clujului si Bucurestiului, un reprezentant al Portului Constanta, dar si alti profesionisti din Ministerul de resort am fost împreuna într-o vizita intensa si densa în Rotterdam, Eindhoven si Utrecht. Delegatia romaneasca, la cel mai important nivel, a întalnit viceprimari si oameni din ministere, omologii lor, dar si proiecte deja realizate si un mod de a face.

Editorial: Arhitectura media si impactul ei asupra oamenilor

Post de: Cosmina Goagea
Este clar ca tehnologia progreseaza cu o viteza mult mai mare decat capacitatea noastra de a ne adapta si de a folosi noile materiale sau sisteme la potentialul lor complet. Dincolo de coliziunile inevitabile, asistam în timp real la reconfigurarea interactiunilor sociale într-un spatiu mediat prin digitizare, care duce la o schimbare accelerata de paradigma culturala. La prima vedere, transformarile în mediul fizic par usor de acceptat sau chiar insesizabile. În orasele noastre din ce în ce mai inteligente, senzori invizibili strang non-stop o cantitate uriasa de informatii (asa-numitele big urban data), mai multe într-o zi decat în ultima suta de ani.

Lansare de carte – Orasul Posibil. In(ter)ventii în spatiul urban postcomunist

Asociatia PlusMinus va invita miercuri, 5 decembrie 2012 de la orele 19.30, în spatiul de cultura si voie buna Carol 53 la evenimentul de lansare a cartii „Orasul posibil. In(ter)ventii în spatiul urban postcomunist”.

Orasul posibil nu este genul de publicatie foarte usor de plasat într-un raft anume din biblioteca personala, mai ales o biblioteca ce respecta separarea stricta între carti de teorie si exemple de practica. O situatie explicata poate si de geneza acestui volum, fiind in fond produsul unei serii de cautari în zona participarii urbane, balansate mereu la limita fertila dintre contemplare si actiune directa.

#110
Decembrie 2012 - Ianuarie 2013
Sari la conținut