Workshop de accesibilizare a evenimentelor

Luni, 2 decembrie, la biblioteca British Council, Calea Dorobanților 14, București

Descoperim alături de Ruxandra Mateescu (Supereroi printre noi) și Alin Halațiu (Help Me Be A Rockstar), inițiatorii seriei de concerte accesibilizate „Nu stau acasă”, cum putem crea prin soluții simple evenimente de care oricine se poate bucura.

Familia persoanei cu dizabilităţi nu iese aproape niciodată din casă în formula completă, din lipsa accesibilizării. Bucureştiul nu este accesibilizat nici măcar pentru persoanele cu dizabilitate fizică, darămite pentru cele cu afecţiuni senzoriale sau neuro-cognitive. În consecinţă, acești oameni își petrec mare parte din viață în casă, cel mult în jurul locuinţei.

Numărul adolescenţilor şi adulţilor cu dizabilităţi care trăiesc cu depresie este cumplit de mare.

Muzica este emoție și limbaj universal, accesibil oricui. Muzica dărâmă barierele pe care le ridicăm între noi din obișnuință sau teamă.

La workshop vom vorbi despre:

  • De ce este nevoie de evenimente adaptate persoanelor cu dizabilități?
  • Care este publicul care va participa la un eveniment muzical accesibilizat? Posibile manifestări ale diferitelor tipuri de dizabilitate într-un spațiu public.
  • Un eveniment pentru toți sau mai multe evenimente pentru câțiva?
  • Considerente tehnice/ tipuri de adaptări pe care trebuie sa le aveți în vedere atunci când accesiblizați un eveniment muzical.
  • Comunicare și marketing.
  • Cine vă poate ajuta în organizarea unu eveniment cultural adaptat.
  • Parte practică – studii de caz (se va lucra în echipe, pe studii de caz)

În cadrul celor trei ore de workshop, Ruxandra și Alin vor prezenta metode simple, la îndemână și care nu implică bugete mari, prin care orice eveniment muzical poate deveni unul accesibil persoanelor cu dizabilități.

Workshopul este gratuit. Pentru înscriere, trimiteți un mesaj pe rsvpevents@britishcouncil.ro.

*Fb event

1