Geberit

Ultima săptămână cu Documentary Mondays și Fiction Tuesdays. Și un concert de jazz

Programele de proiecții de film ale Centrului Ceh, Documentary Mondays și Fiction Tuesdays, se încheie pe 27 și 28 iunie, așa că sunteți invitați la film, iar, la final de săptămână, la un concert organizat alături de Green Hours.

Luni, 27 iunie, ora 20:00, Centrul Ceh

Two Roads (Radovan Síbrt, 2019, CZ, 80‘)

 

two roads – documentary mondays

 

Trupa Institutului Jedlička, cunoscută în prezent sub numele de Tap Tap, a fost fondată în urmă cu 21 de ani de către Šimon Ornest pentru a oferi persoanelor cu handicap oportunitatea de a-și croi o carieră în afara îngrijirii instituționale zilnice. Camera de filmat observă atent și surprinde evoluția personalităților mai multor muzicieni de-a lungul mai multor ani. Energia filmului – care abordează subiectul fără a încerca să cultive compasiunea „obligatorie” din poveștile de acest gen – provine din prezentarea relațiilor dintre muzicieni și dintre aceștia și liderul trupei lor, motorul acțiunii, a cărui activitate ajută la schimbarea imaginii publice a persoanelor cu handicap într-un mod, poate, neortodox.

După film, regizorul Radovan Síbrt va participa la o sesiune Q&A online.

Intrarea este liberă. Filmul este subtitrat în limba engleză.

*Fb event.

 

Marți, 28 iunie, ora 20:00, Centrul Ceh

The People vs. Larry Flynt (Miloš Forman, 1996, USA 130‘)

 

The people „vs Larry Flynt

 

Filmul redă povestea lui Larry Flynt, americanul care a fondat revista pentru adulți „Hustler”, o apariție ce ignoră moralitatea societății și nu ține cont de niciun tabu. Acuzați din toate direcțiile, Flynt, împreună cu avocatul său, încearcă să apere nu numai revista, care i-a adus celebritatea, dar și dreptul la liberă exprimare într-o țară democratică.

Intrare liberă. Subtitrare în limba engleză.

*Fb event

 

Vineri, 1 iulie, ora 18:00, Green Hours (Calea Victoriei 120)

JAZZUNIQUE #2 – concert Treetop

 

Jazz Unique 2

 

Ediția a 2-a a festivalului JAZZUNIQUE aduce pe scena Green Hours, între 30 iunie și 3 iulie, un line-up impresionant, divers, eclatant și vine în întîmpinarea publicului cu îndemnul de a ne elibera prin muzică.

Treetop este un trio contemporan de jazz de cameră condus de acordeonistul Vojta Drnek, stabilit la Berlin, trombonistul Richard Šanda, din Praga, și contrabasistul Michal Šelepa, din Bratislava. Această formație neobișnuită este rezultatul interacțiunii și combinației unice a acestor trei personalități muzicale.

*Fb event

Sari la conținut