Made Expo

Training CIVITAS PROSPERITY dedicat Planurilor de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) în România

În perioada 24-27 aprilie 2018 va avea loc în România (Brașov, Hotel Kolping) trainingul CIVITAS PROSPERITY referitor la Planurile de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) și optimizarea acestora.

Principalele teme abordate vor fi:
1) Utilizarea spațiului public
2) PMUD pentru orașele și municipiile mici și mijlocii
3) Comunicarea cu factorii de interes și asocierea acestora pentru implementarea măsurilor de mobilitate urbană din PMUD
4) Instrumentul Roadmap

Această formare a fost adaptată în funcție de contextul din România și include prezentarea unor exemple locale și o vizită de studiu pentru comentarea unor situații concrete.

Evenimentul va beneficia de prezența reprezentanților orașelor campion Vitoria Gasteiz din Spania (care va prezenta modelul ”Super Blocks” de organizare a traficului) și respectiv Sint Niklaas din Belgia, precum și a unor invitați din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) și din Agențiile de dezvoltare și a unor experți străini și români în domeniu. Discuțiile vor fi în română ori în engleză cu traducere simultană /succesivă în română.

Vor fi încurajate colaborările și schimburile de experiență între omologi (orașe cu caracteristici și probleme similare), dar și între diversele niveluri de guvernare (național -regional – local) și sectoare de activitate (administrație publică, consultanți, sector nonguvernamental, academia – formatori etc.)

Trainingul este gratuit și destinat cu prioritate reprezentanților orașelor și municipiilor (nivel tehnic și politic) cu responsabilități/activități în domeniul mobilității urbane. În plus, vor fi acceptate alte persoane interesate de subiect (consultanți, reprezentanți ai societăților de transport public, reprezentanți ai ONG-urilor de profil etc.) pentru care nu vor fi însă suportate cheltuielile de cazare.

Întrucât numărul locurilor este limitat, toți cei care doresc să participe sunt invitați să-și exprime interesul prin completarea chestionarului de la acest link până cel târziu pe 11 aprilie 2018 ora 17.00. Pentru eventuale întrebări ori detalii suplimentare vă puteți adresa Asociației Orașe în Mișcare la adresa oraseinmiscare@gmail.com.

1