Târgul de design Made in RO #13 – ediția FlowerPower

Pe 6 și 7 aprilie 2019 @ Impact Hub Bucharest, Splaiul Unirii nr. 165, Timpuri Noi Square, clădirea 2, etajul 1

Ediția de primăvară a târgului Made in RO (care are loc de două ori pe an, nu mai mult, cât să dea voce noilor colecții ale designerilor români de produs) aduce cele mai bune proiecte ale designerilor români: accesorii home&deco, ilustrație, bijuterie, ceramică, design textil, fashion și, nu în ultimul rând, package design.

90 dintre cele mai valoroase proiecte de design românesc, atent selecționate în urma apelului de proiecte, vă dau întâlnire la ediția #FlowerPower a târgului Made in RO – Concentrat fin de design contemporan, creat de platforma editorială Designist.ro.

Secțiunile obișnuite rămân cap de afiș: design de obiect, ilustrație, mobilier, accesorii home&deco, bijuterie, ceramică, corpuri de iluminat, jucării, design textil, decorațiuni etc.

CartierulFashion îi aduce laolaltă pe cei mai valoroși creatori din zona designului vestimentar și a acesoriilor fashion.

CartierulFood vrea să arate în continuare că există branduri românești care își spun povestea nu doar prin gust și calitatea preparatelor, ci și prin branding, logo, designul recipientului, prezentare – package design rules!

În cadrul Made in RO #13, va fi lansat ROOM 1.0 – un proiect care își propune să aducă în atenția publicului unele dintre cele mai active și inovatoare business-uri românești din zona designului de produs. Prima ediție îi prezintă pe cei de la Foldo, un studio de design românesc care creează aproape orice din carton. Veți putea fi oaspeți într-un studio de 36 mp, amenajat în viziunea Foldo, în care pata de culoare o dau și alte obiecte ale designerilor români. Studioul va fi complet mobilat cu piese din carton – pliabile, ușor de transportat, 100% reciclabile și biodegradabile.

*Foldo – Etajeră din carton

Lumea în care trăim este într-o permanentă schimbare, astfel că mobilierul din carton este o alternativă bună pentru cei care se mută des sau pentru cei care își achiziționează o casă nouă și nu pot investi imediat în mobilierul obișnuit” – Nicolae Baciu, fondator Foldo.

Made in RO #FlowerPower va continua seria Cool Workshops for Kids. Pe parcursul celor două zile de târg, Designist.ro pune la cale, împreună cu oameni talentați, profesioniști recunoscuți în domeniile lor, șase ateliere pentru micii creativi, pe teme de design și arhitectură, ilustrație, colaj, joc și fashion design. Copiii au ocazia de a-și cultiva talentul sau de a-l descoperi, de a învăța prin joc, de-a inventa și a construi – toate acestea, într-un context care le permite să interacționeze direct cu designerii și creatorii care expun în cadrul evenimentului. Pe scurt: vreme de o oră, chiar și o oră și jumătate, copilul se distrează și învață, iar adulții vizitează standurile designerilor selectați la Made in RO #13.
Programul workshop-urilor și biletele se găsesc pe livetickets.ro, aici. Numărul locurilor este limitat, iar biletele se achiziționează exclusiv online, înainte de eveniment.

Multe dintre brandurile și colecțiile prezentate vin în premieră la Made in RO – evenimentul, care de-a lungul ultimilor șase ani, s-a impus ca rampă de lansare pentru multe branduri de design românesc.

 

Vor expune: Alexandra Nacu Jewelry, Amprenta, Arete, Artefact Room, Atelierul de porțelan, Atelier Simpluș, Bogdan Deliu Leather Design, Brândușa Ungurașu, Brielle Bijoux, Christine on the Clouds, Cireșel, Climent Art, Cristina Ilinca, Cristina Masnitz, D’Apre’, Deco-Box, Deep Design Concept, Design Neaoș, DIA, Eematico Toys, Efemere, FOLDO, Furu Loom, GIJewelry, GLOM, Greenarium, Ground Digitalia, Halfdrop, I Wood Be, Ioana Socaciu, Infinity Covers, Izabela Măndoiu, Între Rame, Joined By Fire Studio, Kardelia, Koja Concept, KoModa Design, Lisette, Lena Criveanu, Luviane, Maestoso, Maison Ilia, Mădălina Ion, Melloncollie, MicaCera, Mimush, Mirabilis Art Studio, Miracolore, Miss H, Modatapet, mokoFUN, NALU, Oka, Otilia Flonta, Passibloom, Povești din lemn, Pupăzan, Ralitza, Sabina Stan, Sacpartout, Sanda Ceramics, Sandra Berghianu, Simina Filat, Unca Studio, Utopic, Vizualist, ZIG Leather și alții.

 

*Alexandra Nacu – cercei

 

*Deep Design Concept – ceas

 

*GLOM – lampă

 

*Joined by Fire Studios – inel

 

*Kardelia – paturică din lână

 

*MicaCera – ceramică

 

*Nalu Underwear

 

*ZIG Leather – rucsac din piele

 

CartierulFood: Origo, Trofic, Fructos, The Beer Institute, Angeline Cake Boutique, Abund Berry, Sagax, Sweeteria, Zumm Miere, Kofi Ti, Prăvălia Idicel, Aurum Noble Honey, Mamomou – Soul Chocolate și alții.

*Aurum Noble Honey

 

Când:
Sâmbătă, 6 aprilie (orele 11.00 – 20.00)
Duminică, 7 aprilie (orele 11.00 – 20.00)
Unde: Impact Hub – Splaiul Unirii nr. 165, Timpuri Noi Square, clădirea 2, etajul 1

*Fb event

Bilet intrare: 10 lei
(Copiii sub 12 ani au acces gratuit)

Vizualul acestei ediții este o poveste de primăvară – #BlossomingHeart – desenată de ilustratoarea clujeană Cristina Barsony, ale cărei povești cu detalii fine sunt spuse întodeauna cu fragilitate și emoție.

Un eveniment marca Designist.ro. www.designist.ro.

Prieteni Cool Workshops for Kids: De-a Arhitectura, Collé Collage, Între Rame, MORMI, KendamaH2O, Miss H, Vitamin Aqua.

 

Made in RO este mai mult decât un târg de design. Este evenimentul conceput și curatoriat de platforma editorială Designist.ro, care susține și promovează prin articole de conținut designerii români de produs și industriile creative din România. Proiectele prezentate sunt atent selecționate în urma unui apel de proiecte. Astfel, Made in RO by Designist.ro îi aduce laolaltă pe cei mai talentați designeri români, creează oportunități de vizibilitate, atât online, cât și offline, și este, de peste șase ani, o rampă de lansare pentru multe branduri de design românesc.

Designist.ro, lansat în 2011, este primul proiect de publishing online din România care prezintă tot ce inspiră în materie de design, mai ales românesc: branduri locale, arhitectură, tendințe, lifestyle, design interior. Designist.ro își propune să educe gusturi, să încurajeze inițiative locale și să promoveze industriile creative din România.

1