ATELIERPHOTON isi propune aducerea in prim plan a studiului asupra fotografiei pe suport clasic – film si hartie fotografica, a formatelor alternative – pinhole, lomography si a formatelor vechi – colodium umed, ambrotipie etc.
ATELIERPHOTON organizeaza o serie de tabere de creatie si expozitii dedicate fotografiei pe film si PINHOLE (stenopa). Timp de o saptamana, intr-un loc ofertant vizual, participantii vor avea ocazia sa experimenteze aceaste tehnici, utilizand film clasic si hartie fotografica. Pe parcursul taberei, participantii vor fi indrumati in construirea si folosirea propriilor camere foto trecand prin tot procesul – fotografiere, developarea filmelor, developarea hartiei in laboratorul amenajat in locatie.
Pe langa practica utilizarii aparatelor clasice, a filmelor foto si a laboratorului, acest workshop ofera posibilitatea de a experimenta notiunile fotografice de baza dintr-o CAMERA OBSCURA, aplicand apoi aceste principii propriilor creatii – o oportunitate de a fi creativi utilizand un proces fotografic unic. Nu este necesara experienta in fotografia pe film, dar participantii care detin deja un aparat pe film il pot aduce si folosi.
Retras de la drumul ce leaga Brasovul de Sighisoara, satul VISCRI este unul dintre cele mai bine conservate zone inscrise in patrimoniul UNESCO, adapostind una din cele mai vechi biserici fortificate sasesti. Locul in care se desfasoara tabara permite participantilor sa lucreze timp de 7 zile, avand la dispozitie o oferta generoasa de subiecte fotografice – cetatea, biserica, oamenii si traditiile locului – printr-o abordare originala, experimentand tehnicile developarii filmelor, hartiei si folosirea unor aparate neconventionale.
Work-shop-ul include:
- cursuri teoretice de tehnica fotografica
- ateliere de proiectare si construire a camerelor – invatam sa construim propriul aparat de fotografiat functional pentru obtinerea negativelor – film sau hartie foto
- teme individuale de fotografie – portret/peisaj/natura statica
- tehnici de laborator – developarea negativelor si transferul in pozitiv in camera obscura
- discutii si analize
- toate materialele de baza necesare sunt asigurate de organizator, inclusiv substantele si echipamentul de laborator, fiecare participant urmand sa primeasca filme si hartie foto
Lucrarile realizate pe parcursul taberelor vor fi expuse in cadrul Festivalului International de Film Documentar ASTRA – Sibiu.
Perioada: 4 – 10 septembrie 2011
Taxa de participare: 1550 lei
Pretul include: cazare, trei mese pe zi – pregatite de localnici in stilul traditional, cursurile si materialele foto (filme, substante, laborator, hartie fotografica, accesorii)
Numarul maxim de participanti: 10
Inscrieri si informatii: office@atelierphoton.ro, 0722 413 005 / 0726 526 739