Studenții și orașul. 2 conferințe despre arhitectură și școală în Belgia

25 octombrie 2018, ora 18,00 @ Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București, Sala B, etajul 1, corpul vechi

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și Zeppelin invită cu drag profesorii și studenții de la Mincu, și de fapt pe toți arhitecții, la două conferințe despre pedagogia de arhitectură și felul în care se leagă de practica profesională, de oraș și de colaborări internaționale. Se va vorbi despre proiecte complexe, despre bucuria desenului și a întâlnirii cu lumi urbane și istoriile de tot felul, despre ieșirea din zona de confort.

Arhitectura din Belgia este în topul european al ultimilor ani iar școlile de la Bruxelles și Leuven sunt din ce în ce mai la zi, deschise internațional și pluridisciplinar.

Christine Fontaine
International laboratories between resilience & resistance

Christine Fontaine este architect și profesor la UCLouvain-LOCI Brussels, la nivelul master-ului. A profesat în Belgia și Canada și lucrează în prezent în cadrul ZED Architects, cu precădere în domeniul construcțiilor pentru instituții publice și al arhitecturii sociale. Este profesor invitat și dezvoltă rețele de colaborare în Europa, Canada, China și Chile.

*YOUYANG lab, sinteze tipologice

*Proiect din cadrul NAPLES lab

Ward Verbakel,
Resilient Suburbs: Studio Brooklyn Design Research KULeuven

Ward Verbakel este partener în cadrul Plusoffice Architects, profesor la KULeuven (Universitatea Catolică din Leuven) și președintele board-ului de editori ai revistei A+.

Ward a studiat la Leuven și la Columbia University, iar practica sa profesională se întinde de la urbanism la arhitectură socială. Recent, echipa a câștigat concursul Middle Cities passage în Toronto. *Studio Brooklyn Design

1