Made Expo 2021

Spații Urbane în Acțiune – lansare de carte și film documentar

Asociația Komunitas şi studioBASAR vă invită joi, 26 noiembrie, începând cu ora 18:00, la evenimentul de lansare a publicaţiei ”Spații Urbane în Acțiune. Activare comunitară în cartierele de blocuri din Bucureşti” și de prezentare a filmului documentar care marchează finalul proiectului ”Spații Urbane în Acțiune”, derulat în perioada 01.05.2014 – 30.11.2015.

Evenimentul se va desfășura la sediul tranzit.ro (București, Str. Gazelei 44, sector 4), într-un cadru interactiv, bazat pe dialog și promovarea ideilor și inițiativelor legate de activarea spațiilor urbane, educație urbană și implicare cetățenească.

Publicația ”Spații Urbane în Acțiune. Activare comunitară în cartierele de blocuri din București” cuprinde descrierea etapelor proiectului, articole de Ştefan Ghenciulescu, Bogdan Iancu şi Anca Tîrcă care teoretizează subiectele de interes ale inițiativei: cercetare socio-antropologică, activare/ recuperare a spațiilor publice și educație urbană, şi prezintă proiectele şi iniţiativele R-Urban (aaa, Paris), Parcul Zaikin (Oberliht, Chişinău), La Terenuri (Colectiv A, Cluj) şi CeRe (Bucureşti).

Filmul documentar cuprinde imagini de la principalele activități ale proiectului și interviuri atât cu beneficiari, cât și cu o parte dintre membrii echipei de proiect.

spatii 2

Evenimentul de încheiere a acestui proiect este ultimul din seria celor organizate în cadrul inițiativei “Spaţii urbane în acţiune“, derulate în parteneriat cu Asociația ArtWe, Asociația tranzit.ro, Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București și susținute de grupul de arhitecți studioBASAR.

Proiectul Spații Urbane în Acțiune este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG in România. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați eeagrants.org, fondong.fdsc.ro.   

spatii 3

Asociaţia Komunitas este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în anul 2006 de un grup de tineri cercetători sociologi și antropologi, având la bază conceptul de ştiinţe sociale și educaționale aplicate. Proiectele noastre se bazează pe un demers coerent de acţiune socială şi îşi propun să iasă din cadrul strâmt în care se manifestă de obicei ştiinţele sociale în România, punând accent pe dimensiunea aplicată a acestora, în paralel cu facilitarea înţelegerii anumitor noţiuni şi mecanisme sociale în rândurile tinerilor și ale publicului larg.

studioBASAR a fost înfiinţat în 2006 de către Alex Axinte şi Cristi Borcan atât ca un studio de arhitectură, cât şi ca o echipă Search-and-Rescue, ce acţionează ca un agent de observaţie şi intervenţie urbană.
Parteneri media: Asociația Zeppelin, Arhitectura, Arhitext, Think Outside The Box, Bună Dimineața, București!, Creionetica.

spatii-urbane.ro / FB

Sari la conținut