Sky Hill/Shine a light/DESIGN Competition 2021

La Dealul Cerului se întâmplă de mai bine de zece ani o altfel de pedagogie (de arhitectură) și o comunitate. În jurul unei case vechi reabilitate, în fiecare vară studenții învață construind, punându-și întrebări, discutând, împreună cu diverși invitați – profesori, artiști, filozofi, meșteri.

Organizatorul este Fundația ARCHAEUS din Timișoara. Iar acest concurs este cea de-a patra acțiune de acest fel (după succesul celor din 2014, 2017 și 2019). Proiectul face parte din Platforma educațională ALP (Alternative Learning Program).

De fiecare dată, proiectul câștigător este realizat de către toți participanții la atelierele de vară.

Sky Hill/Shine a light/DESIGN Competition 2021 este un concurs internațional de design de obiect care oferă posibilitatea studenților și tinerilor artisti, designeri și arhitecti, de a realiza o serie de obiecte de iluminat, in mare parte din materiale naturale, unele puse la dispozitie de specificul locului, altele aduse în relație cu cele dintâi.

Inițiativa dorește să stimuleze implicarea directa a tinerilor in procesul de execuție și să ajute la formarea unei rețele în domenii interconectate. Pe lângă implicarea directă, se dorește observarea, întelegerea și integrarea unui meșteșug în procesul creativ. Un meșter specializat în impletitul nuielelor, care va lucra în paralel cu ceilalți participanți. Workshop-ul va avea loc  în vara lui 2021, la Dealu Cerului / Rezervația Naturală Cheile Nerei-Beușnița.

Calendar 2021

Mai 10                   – Termenul limită de înscriere

Mai 20 / 24.00      – Termenul limită de trimitere online a proiectelor în layout prestabilit

Mai 27                   – Anunțarea finaliștilor care vor participa la ateliere

Iunie 18-27           – Atelierele de realizarea prototipurilor sub îndrumarea unor profesori români și străini

Iunie 26                 – Premierea câștigătorilor

Septembrie 2021 / Iunie 2022 – Expuneri ale prototipurilor

 

poster

 

Platforma experimentală creată în 12 ani de activitate are în derulare și alte proiecte precum: seria de conferințe Peripatetica – Oravița, Borangic – drumul mătăsii, activări urbane sau programul Steps.

Oranizatorii se bucură de sprijinul Uniunii Arhitecților din România, The Institute, Epretext, Pro Athos, Muzeul Uneltelor, MOD Studio, Archaeus ltd și EETIM ltd.

Detalii si tema – www.studioarchaeus.ro/fundatia

Contact – Marius Miclăuș / office@studioarchaeus.ro

Sari la conținut