Show Off Romanian Design Week 2018 @ Palatul Universul

19 – 27 mai 2018 @ Str. Brezoianu 23-25, corp B, București

Ajuns la cea de-a doua ediție, formatul special Show Off RDW, care face parte din festivalul Romanian Design Week și care este inițiat și inspirat de UniCredit Bank, cuprinde o serie de evenimente ce se vor desfășura la Palatul Universul.

Show Off 2018 se va traduce într-o serie de expoziții și evenimente punctuale: Diploma Selected, o expoziție capsulă care aduce în prim plan dialogul artistic între 12 profesioniști din industriile creative și 13 proaspăt absolvenți ai facultăților vocaționale, Expoziția UYDA by Ubikubi, care va cuprinde atât proiectele câștigătoare, cât și planșele de prezentare ale tuturor proiectelor înscrise în cadrul competiției Ubikubi Young Designers Award de anul acesta, o ediție specială CreativeMornings, dar și într-o serie de evenimente care vor avea loc la Linotip – Centru independent coregrafic.

„Romanian Design Week este un festival care s-a dezvoltat organic și care astăzi înseamnă mai mult decât o expoziție centrală, traducându-se într-o serie de formate speciale, care compun o arhitectură complexă a ceea ce a devenit în acești cinci ani cel mai amplu eveniment dedicat industriilor creative din România.” – Andrei Borțun – CEO The Institute.

Program

Diploma Selected
19-27 mai, Mezanin, Palatul Universul
Vernisaj – 19 mai, ora 18.00

Pornind de la premisa că lucrarea de diplomă este cel mai elaborat proiect al unui student din toată perioada facultății, The Institute, cu sprijinul UniCredit Bank, aduce în atenția unui public cât mai larg proiectele absolvenților, punând accent pe „împreună” și pe dialogul artistic.

Lucrările pe care le veți putea admira în cadrul expoziției au fost selectate din cadrul operelor prezentate în cadrul expoziției DIPLOMA, de către un board creativ, format din specialiști de renume:

  • Arhitectură – Andrei Șerbescu (Arhitect, ADNBA), care a ales proiectul „Sală de reprezentații în București”, al Laurei-Ioana Oniga.
  • Arhitectură de Interior – Eliza Yokina (Arhitect Partner Cumulus), care a optat pentru Bianca-Andreea-Alice Rada, cu proiectul „Casa Micescu/BIBLIOHUB – biblioteca viitorului” și pentru Diana Cîrdeiu, cu proiectul „Centrul Cultural pentru adolescenți Botoșani”.
  • Arte Textile – Andreea Sandu (Coordonator Galeria Galateca) – absolvent Mihai Popescu, cu proiectul „Expediție”.
  • Ceramică, Sticlă, Metal – Ioana Ciocan (Director General, Pavilionul de Artă București Art Safari), care a optat pentru Laura Târțău și proiectul „CONTINUUM – Incursiune stilistică a bijuteriei sec.XX_XXI”.
  • Design de obiect – Dragoș Motica (Designer & Creative Director, UBIKUBI) a ales proiectul MAU, semnat de Alex Ștefan Niță.
  • Fashion – Mirela Bucovicean (Fondator Molecule F) a optat pentru Laurențiu Cosmin Matei și colecția sa – Characters.
  • Foto – Video – Nicu Ilfoveanu (Fotograf) a ales proiectul Melissei Antonescu – „La început a fost povestea”.
  • Grafică – Matei Câlția (Galerist Galeria Posibilă) și proiectul selectat de acesta – „The Space Between” a lui Ciprian Grigorescu.
  • Graphic Design – Raymond Bobar (Designer Grafic) a optat pentru “The Dictionary of Obscure Sorrows”, proiect semnat de Livia Fălcaru.
  • Urbanism – Eugen Pănescu (Arhitect, Planwerk Cluj) a ales proiectul Elenei Rus- „Pietonizarea unei zone centrale cu valoare istorică, într-un oraș Est-European”
  • Pictură – Suzana Vasilescu (Istoric de artă & manager cultural) a optat pentru Marina Daniluc și proiectul „Absent”.
  • Sculptură – Cosmin Năsui (Critic de artă) și proiectul „Anima”, a lui Denis Simion.

 

Expoziția UYDA by Ubikubi
19-27 mai @ Beans&Dots
Vernisaj – 19 mai, ora 18.00

Ubikubi Young Designers Award (UYDA) este un concurs de design de obiect deschis tinerilor designeri, arhitecți sau pasionaților de design cu competențe specifice, care doresc să-și vadă proiectele transformate în produse fizice.

Expoziția își propune să arate ce presupun procesele specifice designului, iar în acest sens, va prezenta atât proiectele câștigătoare, cât și planșele de prezentare ale tuturor proiectelor înscrise în cadrul competiției UYDA de anul acesta.

Ajuns la cea de-a doua ediție în 2018, concursul este un demers inspirat de UniCredit Bank și urmărește să devină reperul principal în ceea ce privește competițiile de design din România.

Fondat în 2014, Ubikubi este un studio de design și producător de mobilier din București. Oamenii din spatele studioului sunt Dragoș Motica, designer și creative director și Robert Savu, co-fondator și antreprenor. Colecția de obiecte din portofoliul Ubikubi este dezvoltată in-house, cu tehnologie proprie și materiale sustenabile.

 

CreativeMornings Bucharest
Vineri, 25 mai, Apollo 111
Ora 8.30

Un mic dejun pentru comunitatea creativă alături de un invitat special care vorbește despre parcursul său creativ. Locurile sunt gratuite, dar limitate. Înscrierile se fac aici: creativemornings.com/cities/buc.

LINOTrip to contemporary dance by Liontip
19 mai
17:00 – 19:00 – Workshop de dans contemporan
20:00 – 21:00 – Vizionare de scurt metraje de dans contemporan

Evenimentul va fi compus dintr-un workshop și o vizionare de scurt metraje și va fi cu circuit închis. În timpul workshop-ului, cei care vor participa vor putea descoperi mișcarea și corpul prin intermediul exercițiilor de partnering – lucru cu parteneri diferiți, care este menit să incurajeze încrederea în interacțiunea cu alt corp, altă personalitate.

Mai multe informații despre programul complet RDW aflați pe institute.ro/romanian-design-week.

Parteneri Romanian Design Week 2018
Prezentat de: The Institute și UniCredit Bank
Partener principal: glo
Partener: Absolut, Ciuc, Telekom, Rompetrol, IKEA
Parteneri instituţionali: Institutul Cultural Român, Administrația Fondului Cultural Român, Compania Națională Aeroporturi București, British Council, Ambasada Suediei în România, Institutul Suedez, Anul European al Patrimoniului Cultural
Parteneri strategici: Dăescu Borțun Olteanu, Gavrilă și Asociații, 360 Revolution, Kaustik, Netvibes, Mind Treat Studios, Ove, Zelist.
Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Sari la conținut