Se caută proiecte cu identitate zonală subtilă: Ubikubi Young Designers Award #2

Ubikubi a lansat oficial ediția a doua a concursului de design de produs Ubikubi Young Designers Award, demers inspirat de UniCredit Bank. Concursul este deschis tinerilor designeri, arhitecților sau pasionaților de design care își doresc să se implice activ în dezvoltarea scenei de design din România.
În concurs se pot înscrie corpuri de iluminat sau accesorii pentru casă și bucătărie. Proiectele vor fi evaluate de către membrii juriului în funcție de relevanță, funcționalitate, fezabilitate și costuri de producție, iar proiectele câștigătoare vor fi expuse în cadrul Romanian Design Week 2018.

Aș vrea să începem să avem cu adevărat proiecte cu o identitate zonală. Fără pastișe și formalisme fără susținere. Aș vrea ca proiectele propuse să prezinte o identitate românească subtilă. Dacă nordicii au furat simplitatea și acum nimeni nu o mai poate avea fără să fie perceput nordic, poate reușim și noi să găsim acel cuvânt magic pe care să-l furăm și care să definească românescul.” – Dragoș Motica, Creative Director Ubikubi

Suntem banca industriilor creative și asta de niște ani buni. Am venit alături de Ubikubi pentru că noi credem cu tărie în potențialul tinerilor din România. Credem că este esențial să ai talent, dar nu și suficient. Ai nevoie de răbdare, de încredere și de muncă pentru a-ți transforma talentul într-o poveste reală de succes. Și de o bancă. În acest sens, ne dorim să fim o punte între mediul de business și industriile creative, să promovăm povești autentice și oamenii din spatele acestora și, împreună cu ei, să ajungem să dezvoltăm o piață sustenabilă de design românesc.” – Anca Ungureanu, director de identitate și comunicare UniCredit Bank România.

Nou la ediția a doua
În urma solicitărilor primite din partea viitorilor concurenți, înscrierea în competiția UYDA este deschisă acum și participanților din Republica Moldova.

Calendar și deadline-uri importante:
Termen limită de înscriere: 19 ianuarie 2018
Etapa de jurizare: 22 ianuarie – 5 februarie 2018
Anunțarea câștigătorilor: 5 februarie
Etapa de dezvoltare și prototipare: 12 februarie – 12 mai 2018
Decernarea premiilor și expoziție: Romanian Design Week 2018

Ce a însemnat prima ediție a concursului?
– 80 de proiecte înscrise în competitive
– 3 proiecte prototipate:

Locul I. GONG, by Andrada Damache.


Locul al II-lea. SO-SO, by Sorina Niculcea.


Locul al III-lea. CEREALL HOOK, by Mihaela Bordeianu Ștefan Păvăluță.

– Proiectul distins cu premiul I a fost prototipat, produs și inclus în colecția Ubikubi.

Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană puternică, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, oferind bazei de 25 milioane de clienţi o reţea unică vest-, central- şi est-europeană. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Business Integrated Solutions.

Despre Ubikubi
Brandul Ubikubi a fost creat în 2014 de către Dragoș Motica și Robert Savu, din dorința de a aduce ceva nou pe piața românească în domeniul mobilei și accesoriilor pentru casă. Estetica minimalistă a produselor reflectă filosofia companiei: crearea unor obiecte simple și sincere, din materiale naturale și sustenabile. Având lampa Slash și familia de scaune Marco drept promotori inițiali, colecția Ubikubi s-a extins treptat și a ajuns să includă la momentul actual peste 60 de produse. Toate obiectele Ubikubi sunt create de tineri designeri români și sunt produse in-house, folosind materiale locale și tehnologie proprie.

Detalii, înscrieri la: uyda.ubikubi.ro

*photo credits: Moonlab

Articol conex:

GONG, SO-SO & CEREALL HOOK – proiectele câștigătoare la Ubikubi Young Designers Award

 

1