Asus ZenBook

SÂMBĂTA SONORĂ | Art’s Birthday 2020 cu Dan Michiu, solo

17 ianuarie 2020, ora 21 :00 (intrarea se face până la ora 20 :45) – Centrul Ceh, Ion Ghica 11, București

Pentru al nouălea an consecutiv, Radio România Cultural celebrează Ziua de naştere a Artei, un eveniment internaţional la care participă 20 de radiouri europene. Anul acesta, în parteneriat cu Sâmbăta Sonoră, SEMI SILENT şi Centrul Ceh, vă invită la un solo performance Dan Michiu, contribuţia României la Ziua de naştere a Artei. Evenimentul se desfăşoară la Centrul Ceh, pe 17 ianuarie, de la ora 21:00 şi va fi transmis în direct, prin satelit, în reţeaua Ars Acustica (www.arsacustica.wordpress.com) pe canalul Haydn.

Cel care a generat ideea unei zile de naştere a Artei a fost artistul Fluxus Robert Filliou care, în 1963, a declarat propria sa zi onomastică – 17 ianuarie – drept momentul 0 al artei, când, în urmă cu 1 000 000 de ani a fost aruncat un burete într-o găleată cu apă. Reţeaua Ars Acustica, afiliată EBU, organizează în fiecare an o petrecere radiofonică la care fiecare participant contribuie cu cadouri sonore pentru Artă.

*

Dan Michiu, solo

Dan Michiu performează o piesă compusă pentru chitară şi alte mecanisme analogice. Un peisaj sonor al incertitudinii moderne, piesa este formată dintr-o succesiune nesfârşită de drone-mantre. Descoperim un amestec de rigoare a construcţiei, ethos punk şi frânturi de umor absurd, toate cuprinse de prospeţimea improvizaţiei libere.

Un chitarist interesat de diverse aspecte ale muzicii alternative, Dan Michiu îşi împarte activitatea între muzică experimentală şi pop, arte vizuale, sunet, film şi performance. A lansat înregistrări la case de discuri din România şi Europa şi a creat platforma Beach Buddies Records. Colaborează cu grupurile Abator Industries, PFA Orchestra, Michiu & Fierbințeanu, Fake Bantame. În prezent, este activ în trupa Jah Cuzzi. Trăieşte şi lucrează în Bucureşti.
www.soundcloud.com/d-v-michiu

*

Radio România Cultural este membru al grupului Ars Acustica afiliat Uniunii Europene de Radio.

*

Intrarea este liberă

*FB event

1