Revista zeppelin | număr #83

 

Sumarul Revistei 83

editorial
20: am plecat dintre culori, culori, culori / Constantin Goagea

reper
22: structura.membrana.filtru / O cladire de birouri realizata de Carlos Ferrater, Xavier Marti si Patrick Genard in Barcelona: referinte subtile la Mies van der Rohe, respect pentru loc, estetica atemporala.

Mobilitatea urbana dinspre european spre national

Post de: Irina Rotaru

In Romania, tara obsedata de masini, aplicarea politicilor europene in domeniul mobilitatii oscileaza intre enuntarea de principii generale, campanii de promovare si actiuni partiale necorelate.

In ultimii ani, mobilitatea a capatat amploare tot mai mare, mai ales la nivel urban, unde multiplicarea numarului vehiculelor si a deplasarilor in conditiile pastrarii in general constante a profilurilor arterelor rutiere a determinat congestionarea accentuata a traficului si necesitatea regandirii infrastructurii, dar si a reconsiderarii comportamentului curent al utilizatorilor.

Editorial: Am plecat dintre culori, culori, culori

Post de: Constantin Goagea

Mare isprava si coloratul blocurilor la noi. Daca v-ati plans vreodata (ca nu e om sa nu-i fi trecut asta prin cap) ca blocurile dinainte seamana toate intre ele, ca-s plicticoase si urate, sa veniti acum sa vedeti ca nu mai e chiar nici o deosebire. Nici nu-ti trebuia prea multa scoala ca sa observi ca ce-i pe Bulevardul Stefan cel Mare apartine functionalismului liric al anilor ’60, o arhitectura sincrona cu productiile din vremea ei, iar in Colentina, provenind din perioada cea mai dura, sunt prefabricatele din beton de la mijlocul anilor ’80.

#83
Aprilie 2010
Sari la conținut