Proiectul Instalart/ Obiect/ 003 ajunge la Iaşi și Timișoara

InstalArt, în parteneriat cu Design cel Mare şi 360 Design Office prezintă vineri, 23 octombrie, la Fratelli Iasi,Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF”, proiect aflat sub umbrela Romanian Design Week. Evenimentul de lansare este continuat duminica, 25 octombrie, de un masterclass și o expoziție personală susținute de cunoscutul designer Marcel Klamer la Departamentul de Design al Universității de Arte ”George Enescu” Iași.
În cadrul petrecerii de lansare, care va avea loc vineri, 23 octombrie, începând cu ora 19:00, la Fratelli Iaşi, invitaţii vor putea interacţiona cu instalaţiile realizate de arhitecții și designerii Instalart, vor vedea parcursul de creaţie şi îi vor cunoaşte pe cei şase creatori ai acestora, dar şi pe Marcel Klamer, designerul principal invitat în acest proiect. Seara va fi deschisă printr-un concert susţinut de trupa Les Elephants Bizarres şi vor fi degustate băuturile Campari şi San Pelegrino.

Duminica, 25 octombrie, începând cu ora 9:00, organizatorul local al acestui proiect, Departamentul de Design al Universității de Arte ”George Enescu”, va găzdui un masterclass și o expoziție personală susţinute de designerul Marcel Klamer. Expoziţia va putea fi vizitată până pe data de 27 octombrie, inclusiv. Intrarea la cele două evenimente este liberă, în limita locurilor disponibile.

“Inima” proiectului Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF este renumitul designer Marcel Klamer, născut în România și “adoptat” de Germania, unde a creat peste 600 de obiecte produse pentru companii mari din Europa şi din lume. De asemenea, Klamer este premiat al Product des Jahres, cel mai important concurs de design de produs din această țară, şi membru al Uniunii Designerilor Industriali din Germania. Dacă nu poate fi realizat prea ușor „Fabricat în România”, se poate „Gândit în România”. Așadar, Instalart a invitat șase arhitecți și designeri care să-l prezinte pe Klamer. Fiecare a conceput câte o instalație pornind de la un obiect ales din portofoliul lui Marcel Klamer, susținută de partenerii Instalart, astfel:

  • Dorin Ștefan | Gradient De Design powered by Uanderful
  • Mario Kuibuș | Cheie powered by BASF
  • Robert Marin | Investigație powered by Brikston
  • Corvin Cristian | Pop Icon/ Design Icon powered by Campari
  • Mihai Popescu | In vino veritas powered by M1 Crama Atelier
  • Ștefan Barutcieff | Nino Nino powered by DuPont/Corian

Instalaţiile vor fi expuse pentru o singură seară în Iaşi, la Fratelli, urmând ca pe 6 noiembrie să fie prezentate la Fratelli Club Timişoara.

Anul acesta, în luna mai, s-a desfăşurat în Bucureşti Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF, proiect aflat sub marca Romanian Design Week. Instalart a prezentat şapte mari designeri și arhitecți români, atât prin expoziția centrală ce a avut loc la Uanderful, cât și prin conferințe și workshopuri ce au avut loc la sediul ANAV (Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane).

Poster IASI_MODIFICAT
Evenimentul este susținut de BASF, sponsor principal. Brikston, DuPont/Corian, Campari, M1.Crama Atelier, Uanderful sunt cei șase sponsori care au ales să se identifice cu cei șase arhitecţi. Mocheta Glamour Floors și Delta Studio completează lista de sponsori. Alături de aceștia, Majestic HotelandSpa, Grupul De Firme Bras și Electra sprijină evenimentul din Iaşi, în calitate de sponsori locali.

Partenerii şi prietenii Instalart sunt: Biutiful, Fratellini,  ANAV Gallery, ASC Systems,  San Pelegrino, Ekero, Țîrdei Law Office, Kaustik, Gripple, Benjamin Moore, Sano Land, Fundația Rubin, Osiris Film, Vertigo Metal Design, Homeworks, Avantgrapho,Saiko, Twins Studio, Comodim, Sfera Plastic Design, Inox Style, EXE Print.
Puteți urmări evoluția proiectului la www.instalart.ro

Sari la conținut