Asus ZenBook

Plimbare sonoră: despre acustica urbană și arhitecturală

Un traseu ales, testat și propus de arhitecții Cristina Ginara și Alexandru Ivanof.

Sâmbătă, 7 martie, ora 14.00
Muzeul Național George Enescu, Calea Victoriei 11, București

Un tur pe Calea Victoriei, începând cu Muzeul Enescu și terminând în curtea interioară de la Arhitectură, la Modul Cărturești.

Turul va fi defapt o succesiune de „abateri” de la Calea Victoriei; ne vom concentra în special pe spații exterioare formate în jurul unor edificii reprezentative – curți, curți interioare, parcuri. Vrem să experimentăm ceea ce auzim în momentul în care ne îndepărtăm treptat de la stradă, iar traficul nu mai „acaparează” din punct de vedere sonor. Această îndepărtare față stradă va fi de diverse feluri, în funcție de relația dintre stradă și insulele construite – fie accesăm spații alveolare, mai deschise, fie spații sau curți „capsule” cu acces din stradă, fie chiar o trecere prin toata lățimea insulei pentru a ajunge la strada paralelă – ex. pasaje -, fiecare situație cu propriile efecte acustice.

Fotografia folosită ca ilustrație este de la plimbarea sonoră de la ediția 2019 a Săptămânii Sunetului, propusă de Sam Auinger (AT). Foto: Maria Bălănean

Cristina Ginara și Alexandru Ivanof sunt absolvenți ai Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” și coordonatoari ai programului educativ I’M UAU, ce are ca scop incurajarea implicării studenților UAUIM în proiecte de amenajare a spațiilor universității, construcție de prototipuri și subansambluri, organizare de workshopuri etc. Membri ai echipei de organizare în cadrul evenimentului Atelierele Street Delivery Quinet.

*

Organizator: Asociația Jumătatea plină (Anamaria Pravicencu și Octav Avramescu)
Parteneri onorifici: Semaine du Son (Franța), UNESCO
Partenerii ediției 2020: Goethe-Institut Bucuresti, Centrul Ceh București, Forumul Cultural Austriac, Rezidența BRD Scena9, Institutul Balassi București, Institutul Francez din România, Teatrul Național Radiofonic / Radio România Cultural, Universitatea Națională de Muzică București, Switch Lab, CINETic, Londohome, Pariz, Control Club, Axa Valaha Productions, UNDA Recording și Chainsaw Europe.
Parteneri media: Revista Zeppelin, Decât o Revistă, Scena9

saptamanasunetului.ro

*Fb event

1