Geberit

Platformă pentru ferestre și uși. Design contemporan cu geometrie modulară

Stilurile platformei Elegant – Rustic, Urban și Modern

Prin inovațiile în premieră aduse domeniului ferestrelor și ușilor din PVC, platforma Elegant deschide arhitecților noi oportunități de cooperare și design.

Indiferent de conceptul compoziției stilistice, proiectul răspunde condițiilor legislative și tehnologice momentului realizării acestuia. Ferestrele și ușile sunt elementele active care, pe lângă încadrarea în designul casei, trebuie să asigure o perioadă cât mai îndelungată și funcțiunile de comunicare, protecție, izolare și stabilitate. În practica alegerii unui sistem de profile, unul din factorii de selecție riscă să fie supraevaluat – costul sau subevaluat – designul sau performanța, pentru a răspunde particularităților proiectului considerate importante. Platforma Elegant elimină paradigma „compromisului inevitabil”, niciun factor al sistemului de profile nu este „sacrificat” în detrimentul proiectului sau bugetului. Cu Elegant, se obține o imagine premium nemaiîntâlnită până acum la ferestrele din PVC, cu parametri de top în categorie.

Inovație și geometrie modulară

Elegant este primul sistem de profile din PVC care oferă posibilitatea creării unor imagini complet diferite, în funcție de designul potrivit unui proiect. Acest lucru este posibil prin interschimbabilitatea profilelor de ramă și cercevea, prin nucleul modular iCOR.

Modularitatea universală oferită de conceptul iCOR permite combinația unuia din cele 3 profile de ramă (76/84*/115mm) cu oricare din cele 5 profile de cercevea (ThermoFibra Infinity, Abstract, Origin, Infinity și Grando*) în configurații potrivite oricărui stil de design. Cu un inventar minimal de profile, se pot realiza ferestre și uși potrivite stilistic oricărui tip de proiect. (* – disponibil din 2021)

Registrul de utilizare al platformei Elegant este lărgit prin utilizarea profilelor ThermoFibra cu insert longitudinal din fibră de sticlă – profilele metalice fiind eliminate sau a armăturilor termoizolante rigide Forthex – crescând capacitatea de izolare termică a ferestrelor.

Protagonist al designului și luminii

Inovația tehnică este completată de preocuparea pentru imagine. Adoptând o linie contemporană de design, Deceuninck reușește să confere ferestrelor o imagine superioară percepției clasice de „ferestre din PVC”. Seria de profile Elegant primește un tratament cromatic inovativ, prin Smart Colours, fiind disponibile peste 50 de culori pentru folii. Decoroc este tehnologia patentată prin care sunt aplicate pe profil granule de poliuretan și poliamidă, tratate ulterior la temperaturi înalte. Rezultă o suprafață elastică, mată și fin rugoasă, rezistentă la zgâriere, intemperii și murdărie. Acest strat asigură în timp o bună stabilitate a culorilor și este ușor de curățat. Disponibil în 16 culori, armonizate în paletarul celor 3 stiluri propuse.

Descoperiți profilul ce oferă o alternativă de imagine la aluminiu, dar are proprietățile PVC-ului. Elegant Abstract prezintă un design minimalist și rafinat, cu unghiuri drepte și miez gri ce sugerează aspectul metalic, cu fețele exterioare ale ansamblului ramă și cercevea coplanare.

Profilele armate cu ThermoFibra oferă deschideri de până la 250 cm înălțime pentru panourile de sticlă. Prin profile zvelte, ferestrele asigură cea mai mare suprafață de lumină posibilă, la aceleași dimensiuni de fereastră.

Focus pe stilurile Elegant

Deceuninck definește 3 stiluri de clădiri și pentru fiecare a creat un „mood board” ce conține elemente caracteristice acestuia. Registrul de texturi și culori este armonizat cu materialele de construcție specifice fiecărui stil. Ferestrele cu profile Elegant sunt potrivite atât construcțiilor noi, cât și celor supuse renovării.

Rustic  –  Dominat de texturile de lemn: gama lemn natural propune tonuri calde de esențe ce întăresc caracterul rustic al unei case și gama lemn colorat selectează culori specifice stilului tradițional.

 

Poza-Rustic

 

Urban  –  Culori sobre, puternice, pe tonuri de gri, potrivite unui ambient urban – industrial.

Poza-Urban

 

Modern – Profilele zvelte și minimaliste sunt accentuate cu tonuri și texturi metalice rafinate.

Poza-Modern

 

Performanță

Designul special al structurii interioare a profilului și utilizarea garniturii mediane termosudate din fabricație, conferă platformei Elegant performanțe fără egal în categoria de 76 mm:

  • Uf = până la 93 W/mpK în varianta standard
  • Uf = până la 0.88 W/mpK în combinație cu ThermoFibra și Forthex – recomandate și pentru case pasive
  • 6 camere, dimensiunile ramei de la 76×69 mm, a cercevelei, de la 80×77 mm
  • înălțime vizibilă minimă în categorie, de 109 mm (ThermoFibra) și 112 mm ( standard )
  • retragerea planului sticlei cu numai 9 mm față de exteriorul cercevelei (7 mm cu ThermoFibra) oferă, împreună cu înălțimea vizibilă minimă, cea mai mare suprafață de lumină la aceleași dimensiuni de panou de tâmplărie
  • pachet de sticlă (sau panouri termoizolante pentru uși) cu grosime până la 59 mm (71 mm Elegant Abstract), ceea ce permite insertul de elemente de protecție solară

Poza-Adv-Decenuninck-3-Profile

Premiile inovației Elegant

Platforma Elegant întrunește aprecierea specialiștilor din domeniu. Dovadă este seria de premii ce crește de la an la an, întărind recunoașterea internațională în domeniul producției de ferestre.

Permii-Elegant-Blog

 Sustenabilitate și reciclare

 Deceuninck este o companie situată în avangarda inovației, dar și a responsabilității față de mediul înconjurător. Deceuninck oferă produse ecologice, 100% reciclabile, cu durată lungă de utilizare, timp în care sporesc confortul caselor și asigură izolația, siguranța, acustica și calitatea aerului. Deja un procent semnificativ de material din interiorul profilelor Elegant are la bază PVC reciclat. Lider al revoluției eco, Deceuninck investește permanent în economia circulară. Construind cămine sustenabile nu este doar un slogan, ci și o invitație profesioniștilor cu același crez.

Platforma ELEGANT de la Deceuninck – noua paradigmă a industriei ferestrelor

 Noua platformă Elegant consolidează poziția grupul Deceuninck, de lider al inovației, în domeniul sistemelor pentru ferestre și uși din PVC. Cu peste 82 de ani de experiență în industria polimerilor, gestionând curent 5 platforme de profile dezvoltate împreună cu grupurile active de clienți, analizând tendințele în proiectarea clădirilor, dorințele beneficiarilor și noile cerințe legislative privind sustenabilitatea, Deceuninck aplică o strategie unică privind îmbunătățirea performanței, optimizării și designului noului sistem de profile. Pe scurt, putem spune că Deceuninck face prima revoluție de sistem în domeniul ferestrelor și ușilor din PVC.

Multitudinea de posibilități pe care arhitecții și producătorii de ferestre le au utilizând platforma Elegant, pornesc de la principiile inovatoare aplicate cercetării permanente. Performanța superioară în proiectarea, producția și exploatarea ferestrelor se poate obține doar cu un sistem de profile inovativ.

 

Sari la conținut