revistă online
ISSN 3008-2986 ISSN-L 2069-721X

PICNIC IN LANURI DE BETON

Cinci echipe de artisti si arhitecti din Austria, Ungaria si Romania s-au lasat antrenati in aventuri cu scenariul, regia, productia de filme si au documentat fotografic siturile accesibile in luna august, rezultand cinci scurt-metraje si materialul fotografic documentar al contextului si al procesului. Materialul expozitional va urma un circuit ce cuprinde orasele Cluj (6-13 Noiembrie, Fabrica de Pensule), Budapesta si Viena.

Critica societatii care incearca din rasputeri sa uite trecutul imediat – care a definit direct ultimele doua generatii – ajungand pana la stergerea urmelor acestor decenii, considerate a fi cele mai rele din istoria tarii. Platforme industriale uriase sunt astfel lasate sa decada, vandute si re-vandute, ori demolate, ca sa faca loc noilor functiuni ale capitalismului primitiv, ori sunt eliminate pur si simplu.

Obiectivul acestui experiment este de a readuce viata in spatii industriale aflate in paragina, prin concepte noi si forta contrastului, utilizand potentialul acestora ca si interfete pentru calatorie in timp, eliminarea gravitatiei sau orice alta idee artistica. Materialul filmat prezinta publicului local/regional si supra-regional/ international, pe cai si sub forme inedite, patrimoniul industrial din Romania in general si Cluj in special.

Echipe:
1. Iréne Prieler, Michael Wildmann (biroul de arhitectura grundstein), alaturi de Frank Gassner (artist), Viena
2. Rainer Kasik (x architekten) si Franz Konrad (pictor/arhitect), Viena/ Graz
3. echipa biroului Driendl*architects, Viena/ Tirol
4. Attila Gyulai, Bálint Kádár, Balázs Steiner (MeMo), Budapesta
5. Asociatia AREA3 „aria pe a treia”, Cluj

Materialul expozitional:
monitoare cu DVD-playere si instalatii sunet pentru cele 5 scurt-metraje, proiector si ecran proietie sau monitor cu DVD-player si instalatie sunet pentru filmul „making of”, 15-21 fotografii listate pe format A2 sau similar, montate pe perete, recuzite, costumatie, relicve de pe situri – ca si obiecte aplicate pe podea sau atarnate pe perete.

Sari la conținut