Piața Autonomă Cluj #24 – pentru o comunitate liberă de săracie, foame și ură

Duminică, 26 aprilie, începând cu ora 14:00, în Piața Mihai Viteazul din Cluj va avea loc o nouă ediție a Pieței Autonome Cluj.
Pentru ca toată lumea să se simtă binevenită, egală și în siguranță, toți sunt rugați să fie preocupați de păstrarea distanței fizice și să abă grijă față de aglomerarea locului și de lucrurile folosite în timpul acțiunii.

Va fimâncare gătită vegană, ceai cald, haine, obiecte de igienă personală și alte lucruri la liber, gratis. Mâncarea servită la PAC va fi gătită cu ingrediente primite în semn de solidaritate de la producătorii din piețele agroalimentare din Cluj.

Pentru a contribui cât mai puțin la exploatarea animalelor și a mediului înconjurător, meniul va fi unul 100% vegetal. De asemenea, oricine poate servi o masă caldă, indiferent de dietă.

Ca de obicei, vor fi lucruri gratis, la care suntem cu toții încurajați să participăm. Putem aduce de acasă lucruri de care nu mai avem nevoie sau de care ne putem lipsi și care ar putea fi folositoare altor persoane (ex.: haine de sezon, produse de igienă personală, încălțămințe, pături). În același timp, putem să luăm din orice lucru adus la PAC, dacă ne este necesar, astfel încât să ajungă la toți.

Schimbul este la liber, banii nu sunt necesari sau bineveniți.

DORIȚI SĂ ADUCEȚI HAINE ȘI ALTE LUCRURI LA PAC#24?

Întrucât evenimentul durează doar 2 ore și pentru a da ocazia ca hainele și/sau lucrurile aduse de voi să ajungă la cei care au nevoie, sunteți rugați să le aduceți la ora de început a evenimentului.

Printre lucrurile necesare menționate de oameni de-a lungul edițiilor PAC se află: pantofi, șosete noi, rucsaci și genți mai mari, telefoane, lenjerie intimă nouă, pături, saci de dormit, geci mai groase și geci de ploaie.

Orice comunitate ar trebui să fie bazată pe cooperare, demnitate, pace şi respect, unde alegerea nu înseamnă doar un răspuns la întrebările ”ce voi consuma azi?” sau “cui îmi voi vinde timpul?”, ci libertatea de a munci pentru ceea ce te face să te simţi împlinit şi mulţumit cu propria persoană. O comunitate liberă de săracie, foame și ură, unde ceea ce deţii nu este sinonim cu ceea ce eşti, unde să-ţi ajuţi aproapele nu este un act de altruism, ci o practică normală.

Pentru că o comunitate puternică se poate face doar prin ajutor reciproc, solidaritate şi bunătate. Pentru că nu banii aduc fericirea, ci legăturile dintre oameni, prietenia şi cooperarea. Pentru că materialismul şi consumerismul nu sunt răspunsul la problemele noastre.

Manifestul complet aici:
RO / HU / DE / EN

Sari la conținut