Rockwool - fabricat in Romania

Patrimoniul cultural Asia-Europa, expus in Odaia Creativa

Asociatia Odaia Creativa va invita marti, 17 ianuarie, incepand cu orele 19:00, la Carturesti – Cafe Verona (Str. Arthur Verona, nr. 13-15) la deschiderea expozitiei „Patrimoniul impartasit: asa cum il vedem noi”, un produs al celei de-a XVII-a editii a Universitatii ASEF care a avut loc in 2011 in Penang, Malaezia, intre 20 iunie si 1 iulie 2011.  
 
Universitatea ASEF este un program de rezidentiat de doua saptamani care promoveaza schimburile culturale intre Asia si Europa, desfasurandu-se, alternativ, pe unul din cele doua continente. Editia a XVII-a a Universitatii ASEF a reunit 40 de tineri profesionisti din 31 de tari membre ale ASEM, printre care si Romania, fiind dedicata patrimoniului cultural ca urmare a prioritatilor identificate de Ministrii de Cultura din statele asiatice si europene.
 
Expozitia, adusa in Romania de Odaia Creativa, cuprinde imagini fotografiate in timpul atelierelor si vizitelor de studiu, precum si imagini selectate din tarile participantilor, ce reflecta viziunea acestora asupra patrimoniului cultural in relatie cu notiuni precum comunitate, sustenabilitate si dezvoltare locala. 
 
Vizitatorii vor avea ocazia sa identifice imagini familiare – strazile inguste din Melbourne create dupa planuri urbane de origine europeana, o cabana austriaca in mijlocul muntilor plini de zapada – dar si scene impresionante ce reflecta obiceiuri si moduri de viata din Orient: impresionanta intrare in templul Angor Thom, reprezentarile teatrale pe strazile inguste din GeorgeTown, Malaezia si ritualul tobelor Kompang in ziua nuntii, un obicei raspandit in Asia de Sud-Est, in special in Malaezia, Indonezia si Brunei. 
 
Calatoria expozitiei in Europa a inceput cu Ungaria, urmand ca aceasta sa isi continue drumul in Romania, Cehia, Grecia, Franta, Australia, Filipine si Singapore inainte de a fi prezentata in cadrul celei de-a cincea intalniri a Ministrilor de Cultura din statele membre ASEM, ce va avea loc in Yogyakarta, Indonezia, in septembrie 2012. 
 
Sari la conținut