Hota Smart Eco

Palace for The People – poveștile celor mai emblematice 5 clădiri socialiste

Proiecție: luni, 13 mai 2019, 20:00-22:00 @ Centrul Ceh , Str.Ion Ghica 11, București

Film documentar: Palace for The People – r. Boris Missirkov, Georgi Bogdanov, 2018, 76 min.

Palace for The People spune poveștile celor mai emblematice cinci clădiri socialiste, reprezentative pentru epocă – Palatul Național de Cultură din Sofia, Universitatea de Stat din Moscova, Palatul Parlamentului din București, Palatul Serbiei din Belgrad și Palatul Republicii din Berlin.

Filmul este un martor al turbulențelor istorice din Europa de Est în a doua jumătate a secolului al XX-lea. Aceste cinci clădiri apar drept „creaturi” unice în arhitectură, clădite cu mult curaj și ceva nebunie, pentru a le reaminti oamenilor de existența unei puteri absolute și a unui viitor luminos.

Fiecare dintre ele este cea mai înaltă, cea mai întinsă ca suprafață, are cel mai mare ceas de pe Pământ, sau cea mai avansată tehnologie a timpurilor sale. Acum, documentarul Palace for the People oferă o imagine de ansamblu asupra fiecărui palat, alături de comentarii ale arhitecților, foștilor sau actualilor directori, sau ale oamenilor care au lucrat la construirea palatelor și care le dezvăluie secretele.

 

 

Intrare liberă.
Subtitrare în limba engleză.
Eveniment organzat de Centrul Ceh și susţinut de Budweiser Budvar.

*Fb event

 

1