Dyson Airblade

Organic Proxy. Instalații interactive și realități digitale alternative

19 aprilie – 19 mai 2019 @ MNAC – Auditorium – Etaj 4

Noul sezon MNAC se inaugurează vineri, 19 aprilie, cu expoziția de instalații interactive Organic Proxy – o colecție de filtre digitale prin care se observă și se interpretează mediul înconjurător real. Prin proxy experiența directă este distorsionată, o parte din procesul de comunicare este delegat către proxy cu încredere deplină în realitatea ce va rezulta din această intermediere.

Destructurarea conceptelor de proximitate, identitate, actualitate și reasimilarea lor într-un mod nou poate declanșa transformări fără precedent ale minții pentru a se adapta noii definiții a realității.

 

*The Forest_VR experience_Adrian Tabacaru

 

Instalațiile din expoziție, prezente timp de o lună la MNAC, au rezultat din demersul de investigare artistică și tehnologică a acestui concept. Creatorii de experiențe interactive Dorin Cucicov, Alina Rizescu, Adrian Tăbăcaru, Bogdan Ceangu, Emil Drăgan, Maria Năstase și Octavian Albu propun experiențe care variază de la interacțiuni audio-vizuale la realitate augmentată (AR) și virtuală (VR).

 

*Magic hands, VR experience, Emil Dragan

 

Lucrările interactive Organic Proxy explorează posibilitatea apariției unor noi modalități de percepție generate de dimensiunea digitală a realității.

 

*transluscent interactive installation, Alina Rizescu

 

CINETic este spațiul educațional care a facilitat dezvoltarea și producția lucrărilor, în cadrul programului de master ITPMA (Interactive Technology for Performing and Media Arts), primul program în limba engleză dedicat dezvoltării de proiecte artistice cu ajutorul tehnologiilor inovatoare.

 

*I am here_interactive installation_Dorin Cucicov

 

Cu ocazia vernisajului de pe 19 aprilie vor avea loc 2 performance-uri audio-video în spațiul expoziției Organic Proxy:

20:00 – Dorin Cucicov – Sound Lice Coding, visuals: RIZI
21:00 – Adrian Tabacaru – The Journey – performance la pian cu animație sincronizată în timp real printr-un soft dedicat

 

*Box of Fears, digital installation, Dorin Cucicov & Alina Rizescu

 

Expoziția va fi deschisă pana pe 19 mai în Sala Auditorium de la Etajul 4, în programul de vizitare al muzeului.

Fb event.

Cinetic

Interactive Technology for Performing and Media Arts MA

MNAC / Organic Proxy

1