Orașul meu ca un colaj. Ateliere MNAC online

În această perioadă, atelierele MNAC se mută online, într-o formulă interactivă. Sunteți invitați să descoperiți o serie de ateliere adaptate pe înțelesul celor mici care îi ajută să înțeleagă o serie de tehnici de lucru din arta contemporană într-o formulă prietenoasă.

CUM POȚI PARTICIPA

Potrivit pentru: copii începând cu vârsta de 5 ani și adulți. Atelierele sunt incluzive, toți copiii cu dizabiltăți sunt bineveniți, indiferent de abilitățile lor artistice.

Acces: Înscrierea la atelier se face la adresa educatie@mnac.ro, prin atașarea unui printscreen cu biletul.
Înainte de începerea atelierelor veți primi din partea echipei link-ul de Zoom unde acestea se vor desfășura.
Participarea costă 40 lei pe atelier, indiferent de câte capete din familie încap în fața ecranului. Poate fi achiziționat aici.
Abonamente
Abonament 8 ateliere / 160 lei: cu un abonament pe 2 luni achiziționezi un atelier la jumătate de preț). Poate fi achiziționat prin achitarea a 4 bilete de tip Taxă atelier de educație aici.
Abonament 3 ateliere / 100 lei: la două ateliere al treilea este la jumătate de preț. Poate fi achiziionat prin achitarea a 2 bilete de tip Taxă atelier de educație + 1 bilet acces general aici.

DESPRE ATELIER

Ați privit vreodată orașul ca pe un melanj de fragmente ce se combină între ele mai mult sau mai puțin armonios, cu treceri bruște de la fațade impecabile către priveliști dezolante? Bucureștiul, de exemplu, este plin de astfel de contraste. Întâlnești în el ruine în plin centru, spații verzi înconjurate de gunoaie și alte mărturii ale locuirii. Cu toate acestea, pulsează de viață. Hai să observăm, așadar, orașul în care locuim ca pe un imens puzzle în continuă transformare.

Asemeni panourilor publicitare ce intervin în peisajul citadin colorându-l și fragmentând fațadele pe care sunt desfășurate, vom încerca împreună să disecăm urbea și să o recompunem într-un colaj.

Veți avea nevoie de: una-două reviste cu poze alb/negru sau color, din care vom decupa obiecte sau personaje pe care le vom lipi în desenele noastre. Cine are acasă o hartă turistică a unui oraș, o poate folosi ca fundal pentru colajul său.
Se mai adaugă: lipici solid/lichid, foarfece, carioci, acuarelă.

Irina Cangeopol este artist, profesor de artă și specialist în educație culturală prin arte vizuale, cu experiență în proiecte și programe destinate copiilor de toate vârstele. A coordonat proiectul de educație prin artă „Mișcare și culoare”, laureat al Galei Societății Civile 2018, la secțiunea Artă și Cultură.
Credit imagine cover: Doru Drăgoi.

VOR URMA:

23 ianuarie 2020
11:00 – 13:00 – Atelier inspirat de expoziția artistului Bogdan Rața din actualul sezon expozițional MNAC

30 ianuarie 2020
11:00 – 13:00 – Dragostea pentru galben. Van Gogh cu Irina Cangeopol, Seria 🧡ART – Arta Contemporană de la Plancton la Zbor Intergalactic
18:00 – 19:30 – O seară doar cu tata? – atelier de improvizație și asamblaj (materiale reciclabile, lipici, sârmă, sfoară) cu Irina Cangeopol

6 februarie 2020
11 – 12:00 – Autoportret în oglindă – atelier din seria Weekend la MNAC cu Mălina Ionescu

13 februarie 2020
11:00 – 13:00 – Fascinația pentru călătorii. Paul Gauguin cu Irina Cangeopol, Seria 🧡ART – Arta Contemporană de la Plancton la Zbor Intergalactic
18:00 – 19:30 – Portretul prietenului meu blănos – atelier de desen/pictură cu Irina Cangeopol – top 5 lucrări cu animale

 

Sari la conținut