Asus ZenBook

Open call sound artist: Descentrat – Politicile corpului indisciplinat

Descentrat – Întâlniri indisciplinate se extinde. Din august până în octombrie va trece peste văi și dealuri, mări și munți, șarpe cu trei capete: Brașov – Cluj-Napoca – Iași.

Descentrat este un demers pluridisciplinar de explorare performativă și producție nouă de dans ce propune, sub forma unor întâlniri în mai multe orașe din România, dialogul dintre scena de dans locală și alte zone de cercetare și activități. Evenimentele se desfășoară în colaborare cu partenerii: Brașov – Visssual, Cluj-Napoca – Reactor de creație și experimente, Iași – Tranzit.ro. Tema comună a întâlnirilor: Politicile corpului indisciplinat va fi explorată în câte trei secvențe: dans/ perfomance/ corp; sunet/ muzică; discurs/ teorie: oportunități de a aduce împreună mai multe zone de manifestare și o dorință de a privi corpul prin lentilele mai multor practici distincte. În fiecare din cele trei orașe, artista sau artistul de sunet ales va lucra cu performera/ul (Oana Mureșan – Cluj, Anamaria Guguian – Brașov, Juan Cruz Luque – Iași) pentru a stabili împreună structura muzicală a evenimentului.

Dacă ești o creatoare sau creator, o exploratoare sau explorator atipic(ă) al spațiului sonor – și locuiești în Brașov, Cluj-Napoca sau Iași – și îți dorești să fii (a)parte în programul de sunet și muzică al evenimentelor Descentrat trimite o înregistrare audio sau un link cu sunetele tale până pe 10 iulie, Sunt așteptate aplicații aici.

All genders are welcome!
Deadline vineri 10 iulie 2020.
Contribuția va fi remunerată.

Paul Dunca/Paula Dunker, Maria Mora, Cristian Nanculescu în colaborare cu Lavinia Ionescu şi invitații lor propun o serie de întâlniri indisciplinate într-un cadru de reflecție și acțiune. Descentrat deschide dialogul cu mai multe voci și spații, locale care provin sau nu din mediul artistic, fără să stabilizeze aria de interes într-o anumită zonă ideatică sau estetică. Inițiat în 2018 alături de Farid Fairuz susținut în primele două sezoane de Centrul Naţional al Dansului Bucureşti.

Politicile corpului indisciplinat. În ciuda disciplinării sale istorice, corpul are propria sa libertate de mișcare și este inteligent de rebel. Ce este corpul exclus, indisciplinat, care nu se lasă nicicum reglementat? Cum îl privim și cum ne angajăm să vorbim despre corp? Și cum ne mișcăm într-un corp asupra căruia secole de normare vor încă să-și impună cuvântul? Cum ne raportăm la corpurile care transgresează frontierele culturale, sociale, sexuale și/sau politice? Când corpurile noastre modelează întrebările pe care ni le punem, care sunt întrebările corpului indisciplinat? Corpurile sunt site-uri pe care se construiesc diferențele sociale, sunt hărți ale unor false dihotomii și ierarhii binare; separări ce ilustrează că frontierele publice / private sunt foarte instabile. Până unde merge gradul de control individual (dar social?) al corpului? Deschidem viziuni noi.

Descentrat – Politicile corpului indisciplinat este un proiect Asociației ADO – Artă pentru Drepturile Omului co-finanțat de AFCN, Administrația Fondului Cultural Național.

1