Made Expo 2021

One Mircea Eliade

(a) One Mircea Eliade face parte din ansamblu mixt de clădiri One Floreasca City din Bucureşti. Acesta din urma este compus din două proiecte cu funcţiuni independente: One Mircea Eliade: clădiri rezidenţiale şi One Tower: clădire de birouri.

 

C86A7830-HDR

 

Fiind încadrate în clădiri înalte şi foarte înalte, soluţiile tehnice de compartimentare au fost alese astfel încât să respecte cerinţele principale, şi anume: siguranţă la acţiunea seismică, rezistența la acţiunea focului şi performanțe superioare de izolare acustică.

Alegerea soluţiilor principale de compartimentare s-a realizat încă din faza de proiectare structurală, sistemele din gips-carton decuplate de structura clădirii fiind una din opţiunile proiectanţilor. Acestea pot fi configurate să preia valori superioare de drift în comparaţie cu soluţiile tradiţionale de compartimentare.

Opţiunea pentru pereţii de gips carton Siniat a venit ca o soluţie avantajoasă în comparaţie cu variantele clasice de compartimentare (perete de zidărie). Principalele avantaje ale acestor sisteme de compartimentare o reprezintă: viteza de montaj, performanţe de izolare acustică superioară şi în acelaşi timp asigură o comportare ideală la seism.

 

Pereţi antiefracţie cu izolare acustică ridicată între apartamente

Pereţii multistrat Siniat aleşi pentru separarea apartamentelor asigură un nivel superior de izolare la zgomot aerian, indicele Rw fiind estimat la o valoare de peste 70 dB –o valoare net superioara faţă de cerinţele uzuale. Configuraţia aleasă este certificata, fiind  agrementată cu performanţe de rezistenţă la acţiunea focului EI 120’ şi clasa de protecţie antiefracţie – RC4.

Placările independente cu plăci LaDURA din compoziţia pereţilor asigură surplusul de izolare acustică ale ansamblului de perete, şi suplimentar, nivelul dorit de finisaj din fiecare apartament: finisaj standard sau cu rezistenţă la umiditate, suport pentru corpuri de mobilier sau suport pentru finisajele din piatră naturală.

Pentru separarea diferitelor apartamente sistemul Siniat ales a fost compus din 3 subsisteme: un perete central cu rezistenţă la foc şi efracţie – clasa RC4, şi două placări independente, câte una în fiecare apartament. Datorită configurației aparte acest sistem asigură o izolare acustică superioară.

Pereţii dintre apartamente şi coridor au o cerinţă superioară de rezistenţă la acţiunea focului, adică EI 150’, iar ansamblu de perete configurat pentru One Mircea Eliade a fost realizat astfel: perete antiefracţie RC4, triplu placat, EI 180’.

 

C86A8015-HDR

 

Suport pentru placări ceramice şi piatră naturală

Una din provocările acestui proiect a fost realizarea sistemelor de compartimentare cu rol de suport pentru placările cu piatră naturală de greutate mare.

Atât în cazul pereţilor de compartimentare, cât şi în cazul diferitelor placări, plăcile din fibrociment Cementex au fost folosite pentru suportul direct al acestui tip de finisaj arhitectural. Faţă de plăcile de gips-carton, plăcile Cementex prezintă rezistente mecanice superioare chiar şi în condiţii de umiditate, sunt incombustibile – clasa A1 şi reprezintă substratul ideal pentru adezivii pe bază de ciment sau pentru cei poliuretanici.

Alegerea plăcilor Cementex pentru astfel de aplicaţii s-a făcut ţinând cont de faptul că gradul de aderenţă al diverselor placări lipite cu adezivi este de aproximativ de 2-3 ori mai mare decât în cazul plăcilor clasice din gips-carton. Acest nivel de aderenţă se stabileşte în două scenarii: mediu uscat (ex. Spaţii comune-coridoare) şi mediu cu umiditate (ex. Grupuri sanitare, duşuri…).

 

C86A7816-HDR

 

Pereţi cu izolare acustică superioară în interiorul apartamentelor.

Lucrările de amenajare interioară a anumitor apartamente a necesitat realizarea unor pereţi de compartimentare cu performanţe superioare de izolare acustică.

Fie că vorbim despre amenajarea unei săli private de cinematograf sau de asigurarea unui confort acustic superior al camerei principale de dormitor, sistemul Siniat care se ridică la nivelul superior al cerinţelor este NIDA System S.

Acest sistem se realizează în varianta de dublu sau triplu placat, pe structura dubla independenta una fata de cealalta si cu vată minerală la interior. Un astfel de perete asigură performante acustice ridicate asemenea sistemelor dedicate cinematografelor.

 

C86A7746-HDR

 

Complexitatea soluților de gips-carton utilizate la proiectul One Mircea Eliade demonstrează încă o dată eficiența și aplicabilitatea acestora în cele mai variate moduri având rezultatul scontat.

siniat

www.siniat.ro

Sari la conținut