Made Expo

Noi formate la #RDW2018 – Romanian Design Week

Romanian Design Week, eveniment multidisciplinar ajuns la cea de-a șasea ediție, va avea loc în perioada 18-27 mai 2018 în București. Programul RDW va reda stadiul actual de dezvoltare a designului și a industriilor creative locale: arhitectură, urbanism, design de interior, design grafic, ilustrație, design vestimentar, design de obiect sau alte inițiative și proiecte care folosesc creativitatea ca principală resursă de dezvoltare.

Festivalul va include o expoziție de design românesc, care va prezenta cele mai bune proiecte și inițiative din ultimul an din România, dar și o serie de formate noi, menite să sublinieze dialogul dintre diferite discipline, dar și oportunitatea abordărilor complementare în design, precum și o serie de evenimente conexe, care vor trasa harta spațiilor și a inițiativelor care promovează și încurajează dezvoltarea designului și a industriilor creative locale.

Ediția de anul acesta se va remarca prin complexitatea arhitecturii festivalului și prin creșterea relevanței proiectului la nivel regional și european.

Expoziția centrală #RDW2018
va prezenta cele mai bune lucrări de design de obiect, design grafic, fashion, arhitectură și arhitectură de interior din ultimul an, semnate de peste 150 de designeri și entități sau organizații creative din România. Expoziția este cea mai amplă galerie de proiecte și idei care se remarcă prin creativitate și care generează schimbare prin inovație. Ca în fiecare an, lucrările prezentate în cadrul expoziției sunt selectate de către echipa proiectului, alături de un board creativ, din care fac parte: Adrian Soare –  arhitect partener CUMULUS, Domnica Mărgescu – director de modă Elle, Maurice Munteanu – editor de modă Elle, Mihai Gurei – Creative Director și Owner Intro, Ovidiu Hrin – Synopsis, Ștefan Ghenciulescu – arhitect, publicist şi cercetător în domeniul arhitecturii şi urbanismului, redactor-şef al revistei Zeppelin, conferenţiar universitar în cadrul UAUIM.

Selecția proiectelor s-a făcut dintr-un număr total de peste 400 de proiecte înscrise în urma apelului de la începutul anului. Arhitectura expoziției va fi semnată, la fel ca toate cele cinci ediții de până acum, de arh. Attila Kim.

Din dorința de a dezvolta componenta și relevanța internațională a RDW-ului, proiectele prezentate anul acesta în cadrul expoziției vor fi evaluate și de un board creativ internațional, care va alege execuțiile favorite din cadrul ediției 2018.

Show Off #RDW2018
va reuni expozițiile Diploma Selected și Ubikubi Young Design Awards (UYDA) și va propune o selecție a celor mai bune proiecte de absolvire a universităților creative și vocaționale, dar și o expoziție ce va prezenta câștigătorii concursului de design de obiect UYDA. Show Off RDW își propune să investigheze viitorul designului local, căutând și promovând tinerele talente. Expozițiile vor avea loc la Palatul Universul, un centru creativ cultural important pe harta Cartierului Creativ.

Concept Store
își propune să dezvolte dimensiunea comercială a festivalului, propunând o selecție de obiecte de design românesc care s-au remarcat prin fezabilitate și succes pe piață, de la obiecte de mobilier, decorațiuni, cărți, accesorii, bijuterii și până la postere, papetărie, proiecte speciale și instalații. Selecția produselor care vor fi disponibile în cadrul acestui Concept Store va fi făcută alături de boardul creativ RDW.

Evenimentele Conexe
sunt coagulate într-un circuit al organizațiilor și inițiativelor care promovează, facilitează și dezvoltă designul și toate disciplinele acestuia: 10 zile de expoziții organizate de asociații profesionale, petreceri, happening-uri punctuale, conferințe sau lansări de produse.
Înscrierile pentru listarea în programul evenimentelor conexe #RDW2018 sunt deschise până la 12 martie și se pot face online, prin completarea unui formular dedicat, aici.

24h @Cartierul Creativ
În cel de-al doilea weekend din cadrul programului Romanian Design Week, timp de 24 de ore, Cartierul Creativ se va transforma într-o mare sărbătoare a designului: studiourile de design își vor deschide porțile, petrecerile vor începe la prânz, birourile de arhitectură vor primi oaspeți, barurile vor avea oferte dedicate și program special, iar harta Cartierului Creativ va deveni un instrument indispensabil în organizarea programului pentru sâmbătă, 26 mai.

RDW Lounge
un spațiu dedicat socializării, RDW Lounge este un nou format menit să încurajeze networking-ul și să reunească actorii interesați de aceste industrii creative, într-un cadru informal.

1